Bump testen en kalibreren van CL2 of CL2 en SO2 sensoren

Bijgewerkt op 25 oktober 2022

Dit artikel beschrijft de aanbevelingen van Blackline Safety met betrekking tot de apparatuur en de instelling van het apparaat voor het testen en kalibreren van de G7 en G7 EXO met een chloorsensor(Cl2) gassensor, of zowel Cl2 en zwaveldioxide (SO2) gassensoren.

OVER Chloor (Cl2) EN Zwaveldioxide (SO2)

Cl2 wordt beschouwd als een kleverig gas. Kleverige gassen zijn een groep toxische gassen die de neiging hebben te sorberen (absorberen of adsorberen) met oppervlakken, zoals bemonsteringsbuizen of de buitenkant van gasdetectietoestellen. Dit betekent dat de reactietijd van uw apparaat langzamer zal zijn dan normaal bij bumptests of kalibraties met Cl2 vanwege de neiging van het slangmateriaal tot interactie met het gas dat erlangs stroomt, waardoor de totale gasstroom naar de sensor wordt vertraagd.

Bovendien kan de aanwezigheid van SO2 de CI2 reacties en leiden tot kalibratiefouten. Voor gedetailleerde informatie, zie G7 en G7 EXO Gassensor Bump Testing en Calibration Order.

Om de impact van al deze gedragingen te verminderen, raadt Blackline u aan de volgende apparatuur en apparaatinstellingen te gebruiken wanneer u apparaten met Cl2-gassensoren of Cl2- en SO2-gassensoren bumptest of kalibreert.

BUMP TESTEN EN KALIBREREN VAN G7 APPARATEN MET BEHULP VAN G7 DOCK

Voordat u een G7-apparaat dat is uitgerust met een Cl2-gassensor of zowel Cl2- als SO2-gassensoren met behulp van G7 Dock gaat testen of kalibreren, moet u de configuratie-instellingen van G7 Dock in Blackline Live als volgt bijwerken:

• Configureer inlaat 1 op Cl2.
    OPMERKING: Inlaat 1 is geoptimaliseerd voor Cl2 (en andere zeer reactieve gassen) op basis van de volgorde van de gaskalibratie of bumptests.
  • Configureer de inlaatsnelheid van de pomp voor Cl2 op 80%.
  • Indien van toepassing, inlaat 3 configureren op SO2.

Zodra G7 Dock is geconfigureerd in Blackline Live, stelt u het dock als volgt in:

• Gebruik een met teflon gevoerde slang(ACC-FEP-T2) om de Cl2-gascilinder aan te sluiten op inlaat 1, en zorg ervoor dat de slang tussen het dok en de gascilinder zo kort mogelijk is.
  • Gebruik op de Cl2-gasfles een regelaar van roestvrij staal of een regelaar met een Viton klepzitting en afdichtingen(ACC-DFR-V).

Voordat u een apparaat in het geconfigureerde G7 Dock plaatst, moet u:

• Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld, in de frisse lucht heeft gestaan en de laatste 15 - 20 minuten niet is onderworpen aan een bumptest of kalibratie.
  • Controleer op of de Cl2 sensor en, indien van toepassing, de SO2 sensor nul ppm aangeven, en zo niet, stel het apparaat dan nul in verse lucht.

Voor gedetailleerde informatie over de bumptest of kalibratie van uw apparaat met G7 Dock, raadpleegt u de Technische gebruikershandleiding voor G7 Dock.

BELANGRIJK: Voor apparaten met Cl2- en SO2-sensoren kan de Cl2 sensor een onderlimietmelding (UL) geven zodra de G7 uit het G7-dock wordt verwijderd. Deze reactie is normaal vanwege de kruisgevoeligheid tussen Cl2 en SO2.

De melding kan worden gedempt, maar u mag niet proberen de sensor te verversen. De Cl2 meting moet binnen 20 minuten weer op nul staan, afhankelijk van de blootstelling van het apparaat aan verse lucht. U kunt ook een kalibratiedop met één gas aan een Cl2-gasfles gebruiken om een uitbarsting van Cl2 gas rechtstreeks op de Cl2 sensor gedurende 5 - 10 seconden.

MANUELE BUMP TESTEN EN KALIBREREN VAN G7 en G7 EXO DEVICES

Voordat u een G7 of G7 EXO apparaat met een Cl2-gassensor of Cl2- en SO2-gassensoren handmatig gaat testen en kalibreren, stelt u uw apparatuur als volgt in:

• Zorg ervoor dat op de Cl2-gasfles een vaste debietregelaar van 1,0L/min van roestvrij staal(ACC-REG-1,0L-SS) wordt gebruikt.
  • Zorg ervoor dat een met teflon beklede slang(ACC-FEP-T2) wordt gebruikt om de Cl2-gasfles met de kalibratiekap te verbinden, en dat de slang tussen het apparaat en de gasfles zo kort mogelijk is.
  • Gebruik, indien van toepassing, twee afzonderlijke kalibratiekappen voor één gas(ACC-S-CAL) om de Cl2 sensor en de SO2-sensor.

Voordat u gas op een apparaat aanbrengt, moet u:

• Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld, in de frisse lucht heeft gestaan en de laatste 15 - 20 minuten niet is onderworpen aan een bumptest of kalibratie.
  • Controleer of de Cl2 en, indien van toepassing, de SO2 sensor nul ppm aangeven, en zo niet, stel het apparaat dan nul in verse lucht.

Voor gedetailleerde informatie over het handmatig uitvoeren van een bumptest of het kalibreren van de G7, raadpleegt u de G7 Technische Gebruikershandleiding. Voor gedetailleerde informatie over het handmatig testen of kalibreren van de G7 EXO, zie de . G7 EXO Technische Gebruikershandleiding.

BELANGRIJK: Bij apparaten met Cl2- en SO2-sensoren kan de Cl2 sensor een onderlimietmelding (UL) geven na een bumptest of kalibratie van SO2. Deze reactie is normaal vanwege de kruisgevoeligheid tussen Cl2 en SO2.

De melding kan worden gedempt, maar u mag niet proberen de sensor te verversen. De Cl2 meting moet binnen 20 minuten weer op nul staan, afhankelijk van de blootstelling van het apparaat aan verse lucht. U kunt ook de kalibratiedop met één gas gebruiken die aan de Cl2-gasfles is bevestigd om een uitbarsting van Cl2 gas rechtstreeks op de Cl2 sensor gedurende 5 - 10 seconden.

We zijn hier om te helpen.

Laat het ons weten als je vragen hebt - aarzel niet om contact op te nemen met onze Klantenservice.