Kalibratie van G7 ClO2-sensoren

In dit artikel wordt beschreven hoe G7-apparaten met chloordioxide (ClO2)-sensoren moeten worden gekalibreerd.

Voordat je begint:

Voor de kalibratie van chloordioxide (ClO2)-sensoren is het gebruik van een gasgenerator, en niet van gas in flessen, nodig om kalibratiegas te leveren. Raadpleeg de gebruikershandleiding bij uw generator voor gedetailleerde instructies over het instellen en bedienen van het apparaat.

Voor de kalibratie van ClO2-sensoren moet een kalibratiekap met één gas worden gebruikt. De dop leidt de stroom gegenereerd chloordioxide rechtstreeks naar de sensor door de opening aan de voorkant van de cartridge.

BELANGRIJK: Gebruik nooit een multi-gas kalibratiekap om ClO2 sensoren te kalibreren. Gebruik nooit G7 Dock om ClO2-sensoren te kalibreren.

BELANGRIJK: Zorg ervoor dat de ClO2-generator die u gebruikt is opgewarmd en gestabiliseerd voordat u deze gebruikt als kalibratiebron. Raadpleeg de handleiding van de generator die u gebruikt voor gedetailleerde instructies.

Een G7 ClO2-sensor kalibreren:

1. Bevestig de slang aan de kalibratiekap en aan de uitlaat van de gasgenerator.
    BELANGRIJK: De generator moet de juiste stroomsnelheid instellen; dit kan echter afhangen van de gasgenerator die u gebruikt. Volg altijd de instructies die bij uw generator zijn geleverd.
  2. Open het hoofdmenu op de G7 door op OK te drukken.
  3. Navigeer naar Gasopties met de pijltjestoetsen omhoog en omlaag en druk op OK.
  4. Navigeer naar Kalibratie met de pijltoetsen omhoog en omlaag en druk op OK.
  5. Wanneer daarom wordt gevraagd, selecteert u Ja om de kalibratie te starten.
    De G7 voert een hardware zelftest uit van zijn lichten, geluid en trillingen.
  6. Selecteer de ClO2 en zorg ervoor dat andere sensoren niet geselecteerd zijn.
  7. Gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag om Start span te selecteren en druk op OK om de kalibratie te starten.
  8. G7 begint af te tellen vanaf 60. Bevestig de kalibratiekap op uw apparaat en breng het gas binnen dit tijdsvenster aan.
    G7 detecteert automatisch het gas en start de kalibratie.
  9. Schakel het gas uit wanneer de G7 daarom vraagt en druk op OK om de kalibratie te voltooien.
    G7 laat u weten of de kalibratie geslaagd of mislukt is en wanneer de volgende kalibratie moet plaatsvinden.
  10. Laat het restgas verdwijnen, maak dan de kalibratiedop los en laat uw G7 zitten tot de aflezing stabiliseert.
  11. Veeg de gassensor cartridge voorzichtig af met een in kraanwater bevochtigde doek om ClO2 op de cartridgeoppervlakken te verwijderen.
    OPMERKING: Om alle ClO2 gasresten van de kap te verwijderen, raadt Blackline aan de kalibratiekap af te spoelen nadat de ClO2 kalibraties zijn voltooid.

We zijn hier om te helpen!

Laat het ons weten als u vragen heeft - aarzel niet om contact op te nemen met het Blackline Safety Technical Support team.