Kalibratie van G7 O3-sensoren

Bijgewerkt: 8 februari 2024

In dit artikel wordt beschreven hoe u een G7 apparaat met een ozon (O3) sensor.

Voordat je begint:

De kalibratie van ozon (O3) sensoren vereist het gebruik van een gasgenerator, aangesloten op een gasfles met 20% zuurstof gebalanceerd met stikstof om kalibratiegas te leveren. Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding bij uw gasgenerator voor gedetailleerde instructies over het instellen en bedienen van het apparaat.

Voor het ijken van O3-sensoren moet een kalibratiekap met één gas worden gebruikt. De kap leidt de stroom van gegenereerd ozon rechtstreeks naar de sensor via de opening aan de voorkant van het patroon.

Gebruik de Blackline Safety kalibratiekap voor enkel gas(ACC-S-CAL-E) om O3-sensoren te kalibreren. Deze dop zorgt ervoor dat er voldoende gas wordt toegevoerd aan de sensor tijdens de kalibratie. Neem voor meer informatie over de dop contact op met het Blackline Safety Technical Support team.

BELANGRIJK: De kalibratiekap is geschikt voor gebruik bij temperaturen tussen 5°C en 40°C (41°F en 104°F). Wanneer de kalibratiekap niet wordt gebruikt, moet deze uit de buurt van direct zonlicht worden bewaard.

O3 Gasklep C-48

LET OP: Gebruik nooit een kalibratiekap voor meerdere gassen om O3-sensoren te kalibreren. Gebruik nooit G7 Dock om O3-sensoren te kalibreren.

Een G7 O3-sensor kalibreren:

1. Zorg ervoor dat de O3-generator die u gebruikt is opgewarmd en gestabiliseerd voordat u deze als kalibratiebron gebruikt. Raadpleeg de handleiding van de generator die u gebruikt voor gedetailleerde instructies.
  2. Bevestig de slang aan de kalibratiekap en aan de uitlaat van de gasgenerator.
  3. Stel de stroomsnelheid voor de gasgenerator in volgens de handleiding van de generator.
    OPMERKING: De juiste stroomsnelheid is afhankelijk van de gasgenerator die u gebruikt. Volg altijd de instructies die bij uw generator zijn geleverd bij het instellen van de stroomsnelheid van de zuurstofbron voor O3
  4. Open het hoofdmenu op de G7 door op OK te drukken.
  5. Navigeer naar Gasopties met de pijltjestoetsen omhoog en omlaag en druk op OK.
  6. Navigeer naar Kalibratie met de pijltoetsen omhoog en omlaag en druk op OK.
  7. Wanneer daarom wordt gevraagd, selecteert u Ja om de kalibratie te starten.
    De G7 voert een hardware zelftest uit van zijn lichten, geluid en trillingen.
  8. Op het scherm van de G7 selecteert u de O3 en zorg ervoor dat er geen andere sensoren zijn geselecteerd.
  9. Gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag om Start span te selecteren en druk op OK om de kalibratie te starten.
  10. G7 begint af te tellen vanaf 60. Bevestig de kalibratiekap op uw apparaat en breng het gas binnen dit tijdsvenster aan.
    G7 detecteert automatisch het gas en start de kalibratie.
  11. Schakel het gas uit wanneer G7 daarom vraagt en druk op OK om de kalibratie te voltooien.
    G7 laat u weten of de kalibratie geslaagd of mislukt is, en wanneer uw volgende kalibratie moet plaatsvinden.
  12. Laat het restgas verdwijnen, maak dan de kalibratiedop los en laat uw G7 in schone lucht zitten tot de aflezing stabiliseert.

We zijn hier om te helpen!

Laat het ons weten als u vragen heeft - aarzel niet om contact op te nemen met het Blackline Safety Technical Support team.