Kalibratie- en stoottestsequentie voor SO2 en Cl2

Bijgewerkt op 9 maart, 2022

Bij het kalibreren van toestellen kan de aanwezigheid van zwaveldioxide (SO2) de chloorreactie (CI2) remmen en tot kalibratiefouten leiden.

Kalibratie (één gasbron)

Om uw sensor effectief te ijken wanneer zowel SO2 als CI2 worden bemonsterd, volgt u deze stappen:

1. Kalibreer de Cl2 met behulp van een enkelvoudige gaskalibratiedop (ACC-S-CAL).

2. Kalibreer de SO2 met behulp van een enkelgas kalibratiedop (ACC-S-CAL).
  3. Breng met de in stap 1 gebruikte enkelvoudige gaskalibratiedop gedurende 5-10 seconden een gasstoot van Cl2-gas rechtstreeks op de Cl2-sensor aan..

De uitbarsting van Cl2 na de SO2 helpt de resterende SO2 uit de Cl2-sensor te zuiveren, zodat het apparaat normaal gas kan detecteren.

Kalibratie en stoottest (G7 Dock)

Om uw sensoren effectief te kalibreren of te stoten met G7 Dock, is de volgorde van gasapplicatie Cl2 dan SO2.

Zodra de G7 uit het dok is verwijderd, moet handmatig een uitbarsting van Cl2 worden toegediend. De uitbarsting van Cl2 helpt de resterende SO2 uit de Cl2-sensor te verwijderen, zodat het apparaat normaal gas kan detecteren.