Reinigingsapparaten en accessoires

Bijgewerkt: 11 december 2023

In dit artikel wordt uitgelegd hoe draagbare en zonebewakingsapparatuur en de bijbehorende accessoires kunnen worden gereinigd zonder de gassensoren van het apparaat te verontreinigen. Dit artikel is van toepassing op de G6, G7c, G7x, G7 EXO en hun accessoires, inclusief G6 Dock en G7 Dock.

Chemische besmetting

Gassensoren zijn gevoelig voor verontreiniging door een aantal gangbare reinigingschemicaliën. Gebruik nooit de volgende chemicaliën op het apparaat of in de buurt van de gassensoren:

• Reinigingsmiddelen op alcoholbasis (bv. Purell® en Lysol® of Lysol-doekjes)
  • Oplosmiddelhoudende reinigers of ontvetters (bv. Goof-Off® of TKO®)
  • Zeep die D-limoneen bevat (bv. Dawn® of Sunlight® afwasmiddel).
  • Producten op siliconenbasis, (bv. Armor-All® of Armor-All doekjes).
  • Gewone luchtstoffers of ingeblikte lucht

Vervuilde gassensoren kunnen permanent beschadigd raken en de doelgassen niet meer detecteren. Blackline neemt geen verantwoordelijkheid voor deze, of soortgelijke producten, die schade veroorzaken aan sensoren. Als een apparaat wordt blootgesteld aan deze chemicaliën of een andere nieuwe chemische stof of verbinding, test en kalibreer het apparaat dan om er zeker van te zijn dat de sensoren goed functioneren.

Apparaten reinigen zonder de sensoren te besmetten

BELANGRIJK: Als u handontsmettingsmiddelen op alcoholbasis gebruikt om uw handen te ontsmetten, moet u voldoende tijd nemen om de actieve bestanddelen van uw handen te laten verdampen voordat u het toestel aanraakt.

OPMERKING: Apparaataccessoires, waaronder docks, moeten op dezelfde manier worden gereinigd.

Om uw toestel te reinigen:

1. Gebruik een vochtige doek met een mengsel van water en handzeep om vuil van de buitenkant van het toestel te verwijderen.
  2. Gebruik een absorberende doek om vochtige apparaten af te drogen om te voorkomen dat vocht de elektronica van het apparaat beschadigt.
  3. Kalibreer het apparaat, of test het ten minste om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

BELANGRIJK: Gebruik nooit een hogedrukreiniger om Blackline-apparaten, inclusief EXO, schoon te maken. De afdichtingen aan de buitenkant zijn niet bestand tegen water onder hoge druk. Als u dit wel doet, kan er water in de binnenkant van het apparaat terechtkomen, waardoor de elektronica permanent beschadigd kan raken.

Gassensorfilters gebruiken om sensoren te beschermen

Bij Blackline zijn interne filters (G7: ACC-Q-FILT10-INT / G6: ACC-G6-FILT10) verkrijgbaar die u over uw sensoren kunt plaatsen om te voorkomen dat ze vuil worden.

Voor informatie over het vervangen van gassensorfilters voor de G6, zie de G6 Technische Gebruikershandleiding.

Voor informatie over het vervangen van de interne filters van de gassensor voor G7, zie:

OPMERKING: Wanneer een G7 intern filter vaak vervangen moet worden, biedt Blackline Safety een extern multi-gasfilter (ACC-Q-FILT10-EXT).

Om gassensorfilters te kopen, kunt u contact opnemen met uw Blackline Safety-distributeur of ons technische ondersteuningsteam.

Desinfecterende apparaten

Volgens het National Institute for Health kunnen virussen (bv. COVID-19) uren of dagen stabiel zijn op oppervlakken.

BELANGRIJK: Meng nooit bleekwater met ammoniak of een ander reinigingsmiddel. Wees voorzichtig rond kleding bij het hanteren van mengsels van water en bleekwater.

OPMERKING: Apparaataccessoires, waaronder docks, moeten op dezelfde manier worden gedesinfecteerd.

Om uw apparaat te desinfecteren:

1. Meng vooraf een oplossing van water en bleekmiddel (5 eetlepels bleekmiddel per liter water).
  2. Gebruik een schone, met water en bleekmiddel bevochtigde doek om de buitenkant van het apparaat af te vegen, en vermijd daarbij de gebieden bij de sensorkap.
  3. Gebruik na ongeveer 30 seconden een absorberende doek om het bevochtigde apparaat af te drogen.

Blackline beveelt aan om draagbare en zonebewakingsapparatuur te kalibreren of ten minste een bumptest uit te voeren nadat ze zijn gedesinfecteerd, om er zeker van te zijn dat ze correct werken.

Voor aanvullende informatie over desinfectieprotocollen, zie het Chemisch en technisch nieuws en het Center for Disease Control and Prevention.

We zijn hier om te helpen.

Laat het ons weten als je vragen hebt - aarzel niet om contact op te nemen met ons Technische Ondersteuningsteam.