Rij veilig inchecken en operationeel tijdens het laden functies

Bijgewerkt op 20 juni 2023.

Blackline G7-apparaten hebben verschillende functies die de effectiviteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker vergroten. Met de functies Drive safe check-in en Operational while charging kan het apparaat zijn gedrag aanpassen aan de context waarin het wordt gebruikt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe elke functie werkt.

Rij veilig check-in

Screen Shot 2020-01-03 om 1.55.27 PM

De Drive-safe check-in functie zorgt ervoor dat de persoon die G7 draagt niet wordt afgeleid tijdens het rijden.

Wanneer de G7 zich in een bewegend voertuig bevindt (gebaseerd op de GPS-snelheid), reageert de functie automatisch op hangende meldingen zoals check-in, no-motion en valdetectie. Berichten, alarmen voor laag gasverbruik, alarmen voor lage batterijspanning, te verrichten bumptest of kalibratie en meldingen van verbindingsverlies worden gedempt.

De functie moet worden ingeschakeld in Blackline Live. Zie Drive Safe Check-in en Operational While Charging inschakelen voor meer informatie.

Hoe werkt het?

G7 gebruikt zijn GPS-chip om te bepalen of hij zich in een rijdend voertuig bevindt. Meer bepaald gebruikt G7 een algoritme gebaseerd op de tijd dat het een 3D-fix heeft gehad en het aantal satellieten dat het gebruikt in die fix.

Een 3D fix is een navigatiemodus waarin hoogte en horizontale positie (lengte- en breedtegraad) worden bepaald aan de hand van satellietbereikmetingen. Het omvat horizontale coördinaten plus hoogte en vereist minimaal vier zichtbare satellieten.

Hoe langer G7 een 3D fix heeft en hoe meer satellieten het gebruikt, hoe nauwkeuriger de gerapporteerde snelheid is. Het aantal satellieten en de vereiste fixatietijd om de snelheid te bepalen is als volgt:

• 4 satellieten: 17 seconden
  • 5 satellieten: 16 seconden
  • 6 satellieten: 13 seconden
  • 7 satellieten: 10 seconden
  • 8+ satellieten: 5 seconden

De minimumsnelheidsdrempel voor Drive safe check-in om vast te stellen dat het voertuig rijdt, hangt ook af van het aantal satellieten:

• 4 satellieten: 35 km/u (22 mph)
  • 5 satellieten: 30 km/u (19 mph)
  • 6,7 satellieten: 25 km/u (16 mph)
  • 8 satellieten: 20 km/u (13 mph)
  • 9 satellieten: 15 km/u (10 mph)

Als de fixtijd of de minimumsnelheid op basis van het aantal satellieten niet wordt gehaald, wordt de Drive safe check-in niet geactiveerd en blijven de G7-meldingen verschijnen. Bovendien kan een slechte GPS-positiebepaling die zichzelf snel corrigeert, de snelheid verkeerd detecteren, waardoor de veilige check-in van de rit niet wordt geactiveerd.

OPMERKING: Drive safe check-in is geen snelheidsregelaar en rapporteert niet welke snelheid een voertuig rijdt. Het vereist alleen dat het voertuig een bepaalde snelheid rijdt, afhankelijk van het aantal satellieten, zoals hierboven beschreven, om te worden geactiveerd.

Tips voor veilig inchecken

Zoals hierboven opgemerkt, heeft de G7 wellicht geen nauwkeurige snelheidsmetingen als hij geen satellieten kan waarnemen.

Om ervoor te zorgen dat Drive safe check-in kan worden geactiveerd, probeert u het aantal obstakels tussen de G7 en de lucht in uw voertuig te verminderen. Bijvoorbeeld:

• Stop G7 niet in een compartiment, lockbox of andere container.
  • Zet de G7 niet op de vloer van het voertuig.
  • Voor G7x, schakel G7 Bridge niet uit.

Als G7 de Drive safe check-in niet kan activeren en de meldingen blijven klinken en worden weergegeven terwijl u rijdt, stop dan en wis de meldingen. Probeer het scherm van G7 niet te lezen of te reageren op meldingen terwijl uw voertuig in beweging is.

Operationeel tijdens opladen

Screen Shot 2020-01-03 om 1.56.03 PM

Wanneer de G7 aan een oplaadkabel is bevestigd, wordt hij standaard uitgeschakeld - dit komt omdat het apparaat is ontworpen om te worden gedragen en veel van de functies zijn bedoeld om te worden erkend door een persoon in de nabijheid.

Wanneer echter de functie Operationeel tijdens opladen is ingeschakeld, blijft het apparaat ingeschakeld, zelfs tijdens het opladen. Net als de Drive safe check-in functie zet de functie Operationeel tijdens opladen het apparaat in een modus waarin in behandeling zijnde en weinig urgente meldingen automatisch worden gecontroleerd of gedempt.

Drive Safe Check-in en operationeel maken tijdens het opladen

Zoals alle functies van de G7 zijn de functies Drive safe check-in en Operational while charging beschikbaar in het configuratieprofiel van de G7.

Log in op Blackline Live en selecteer de pagina Configuraties in het hoofdmenu. Ga in een bestaand of nieuw G7c- en G7x-profiel naar beneden naar de kaart Modi en vouw de kaart Functionele instellingen uit.

Screen Shot 2020-01-03 om 10.42.09 AM

Deze functies zijn samengebouwd omdat zij meldingsgedrag delen.

Standaard is de functie Drive safe check-in ingeschakeld, maar Operationeel tijdens opladen niet. Als u deze schakelopties in- en uitschakelt, verandert het gedrag van de apparaten die aan dit profiel zijn gekoppeld in een voertuig of tijdens het opladen.

Muting opties voor drive safe Check-in en
operationeel tijdens het opladen

Bij het instellen van deze functies in het configuratieprofiel van het apparaat kunt u ervoor kiezen om meldingen voor waarschuwingen en berichten over lage gasniveaus in of uit te schakelen. Standaard zijn deze meldingen gedempt, maar er kunnen voordelen zijn om ze in te schakelen als gebruikers toch moeten reageren op berichten terwijl het apparaat wordt opgeladen, of als gebruikers willen dat het apparaat hen informeert over mogelijk gevaarlijke gasniveaus tijdens het rijden.