Instructies voor de firmware update kit

Geschreven door Ella S | oktober 8, 2021

Overzicht

Deze procedure zal u door de stappen leiden om firmware handmatig te updaten voor:

• G7x en G7 Brug
  • G7c

Om te beginnen, zie Stappen voor firmware-updates of Foutcodes oplossen.

Firmware is het besturingssysteem dat bepaalt hoe een toestel werkt. Firmware-updates worden geleverd om de prestaties van het toestel te verbeteren of nieuwe functionaliteit te introduceren.

Inbegrepen in de doos (ACC-FRM-KIT)

• Kabel voor installatie van firmware
  • USB flash drive met firmware update

Vereisten

Om de firmware-installatie uit te voeren, hebt u een Windows- of Mac-computer met de volgende mogelijkheden nodig:

• De laatste versie van Java op uw computer. De laatste versie kan worden verkregen door java.com te bezoeken. Als u geen toegang hebt tot het Internet, gebruik dan de Java installatiebestanden op de meegeleverde USB-stick, in de map "Java Install Files".
  • De Java-installatiebestanden staan op de meegeleverde USB-stick, in de map met het label "Java Install Files".
  • Bij voorkeur heeft uw computer twee extra USB-poorten; er is echter maar één poort nodig.

Firmware update stappen

1. Sluit het USB-station van de firmware-updatekit aan op uw computer. Het USB-stick bevat de installatiesoftware.

2. Selecteer het bestand "Begin Firmware Update.jar"

OPMERKING: Er kunnen verschillende bestanden op de USB-stick staan. Open alleen het bestand "Begin Firmware Update.jar". Behalve de instructies voor het bijwerken van de firmware zijn de andere mappen en bestanden ter ondersteuning en hoeven ze niet te worden geopend.

OPMERKING:
    "Begin Firmware Update.jar" wordt niet geopend als Java niet op uw computer is geïnstalleerd. Lees "Wat is Java?" in de FAQ aan het eind van deze instructies voor meer informatie.

3. Zet het apparaat aan. Het apparaat geeft een pieptoon, het lampje knippert groen en wordt vervolgens groen.

OPMERKING:
    Als de batterij van de G7 Bridge, G7x en G7C leeg is, moet deze eerst worden opgeladen voordat u de firmware-upgrade start.

4. Sluit de firmware-installatiekabel aan. Alleen de meegeleverde kabel met drie uiteinden kan worden gebruikt om een firmware-upgrade uit te voeren. Sluit elk uiteinde van de kabel aan op de desbetreffende poort.
  5. Selecteer de knop "Begin update"; standaard zal de Firmware Loader automatisch de juiste firmware selecteren. Start het updateproces door de blauwe knop "Begin update" te selecteren.

OPMERKING: de te installeren firmwareversie zal verschillen van de versie in de onderstaande afbeeldingen.
  6. Wacht tot de voortgangsbalk is voltooid. Koppel het apparaat niet los voordat het firmware-proces met succes is voltooid.
  7. Koppel uw toestel los zodra de voortgangsbalk is voltooid en het dialoogvenster "Firmware-update geslaagd" weergeeft.
  8. De firmware upgrader zal terugkeren naar het startscherm. U ziet dat de huidige firmware-versie is bijgewerkt. De selectie "Nieuwe firmwareversie" en de knop "Begin update" zijn grijs en niet beschikbaar voor selectie, omdat de firmware van het apparaat up-to-date is.

FAQ

Wat is firmware?

Firmware is de operationele programmering die bepaalt hoe een toestel werkt. Soms moet een apparaat opnieuw worden geprogrammeerd om een probleem op te lossen of nieuwe functionaliteit te introduceren.

Wat is Java?

Java is software die wordt gebruikt om andere software op een computer te laten draaien. Het wordt voor veel programma's gebruikt en u hebt de nieuwste versie nodig om de Blackline Firmware Updater uit te voeren. U kunt de laatste versie online vinden (www.java.com). U kunt ook een versie van Java vinden op de Blackline firmware updater USB-drive, in de map "Java Install Files". Als u problemen ondervindt bij het installeren van Java op uw computer, neem dan contact op met uw netwerkbeheerder.

Hoe weet ik welke versie van firmware ik moet gebruiken?

In de meeste gevallen zal de Firmware Updater automatisch de juiste versie voor u kiezen. U hoeft alleen een andere keuze te maken als Blackline u hiertoe expliciet opdracht heeft gegeven.

Waarom wordt de Firmware Updater niet geopend?

Controleer of u de laatste versie gebruikt en probeer het dan opnieuw. Het kan zijn dat uw bedrijf u om veiligheidsredenen verbiedt om software op uw computer te installeren. Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor hulp.

Waarom maakt mijn toestel geen verbinding met de Firmware Updater?

• Voor Bridge en G7: de apparaten moeten voldoende opgeladen zijn en op een stopcontact zijn aangesloten om de firmware te kunnen bijwerken.
  • Controleer of de COM-poort op de computer die u gebruikt, is ingeschakeld.
  • Misschien hebt u de kabels niet goed aangesloten. Controleer of er een goede verbinding is tussen het apparaat, de computer en een stopcontact.
  • Soms bevriezen computerprogramma's en moeten ze opnieuw worden opgestart. Doe dit eerst en probeer dan de firmware update opnieuw.

Foutcodes oplossen

Foutcode Resolutie

1, 2, 400, 401, 404

Er is een communicatiefout opgetreden. Controleer de kabelverbindingen en probeer het dan opnieuw.

405, 411, 462

Het apparaat is bezig met het verwerken van een bestand. Wacht 90 seconden en probeer dan de firmware opnieuw bij te werken. Het apparaat kan gedurende deze tijd worden losgekoppeld.

460

De geselecteerde versie van de firmware is al geïnstalleerd op dit toestel. Controleer of de juiste versie is geselecteerd.

Neem contact op met de Blackline Klantenservice.