Introductie van EXO pompconfiguraties

Na de lancering van de EXO-pompmodule beschikken we nu over configureerbare opties voor de module in het EXO-configuratieprofiel.

EXOConfig_schermopname

Elk van de vier pompinlaten heeft zijn eigen instellingen in het configuratieprofiel. De inlaten kunnen worden ingesteld op monstergas, of kunnen volledig worden uitgeschakeld.

OPMERKING: Zorg ervoor dat de inlaten voor gasbemonstering vóór de uitgeschakelde inlaten worden vermeld - als ze in de verkeerde volgorde worden geconfigureerd, zal het configuratieprofiel niet worden opgeslagen.

Inschakelen van de pompinlaten op het apparaat

Standaard zal de pomp, zelfs wanneer de inlaten zijn geconfigureerd op "gasbemonstering", pas gaan draaien wanneer een medewerker van het apparaat ze inschakelt via het hoofdmenu van EXO.

Om de inlaten voor gasbemonstering in te schakelen, klikt u op OK om het hoofdmenu te openen en navigeert u naar Gasopties, dan Inlaatinstellingen. Dit scherm geeft een lijst van de vier inlaten en hun geconfigureerde functies. Als de inlaten geconfigureerd zijn om gas te bemonsteren, ziet u gewoon de status AAN of UIT ernaast.

Om een inlaat AAN of UIT te zetten, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om naar de gewenste inlaat te navigeren en drukt u op de OK-knop. Bevestig uw keuze en de pomp zal onmiddellijk beginnen gas aan te zuigen uit die inlaat.

op maat - 122op maat - 125

Gasbemonsteringscyclus

De EXO-pompmodule heeft vier inlaten, zodat de opstelling en het gebruik flexibel zijn. Het is goed te weten dat EXO een beetje anders werkt, afhankelijk van het aantal inlaten waaruit tegelijk wordt bemonsterd.

Purging

Telkens als een inlaat wordt aangezet, zal de EXO twee minuten "doorspoelen". Dit betekent dat er lucht wordt aangezogen om het gas te verdringen dat zich op dat moment in de EXO en op de cartridgesensoren bevindt. De doorspoelperiode duurt altijd twee minuten en de gasmetingen zijn niet beschikbaar terwijl de EXO doorspoelt.

op maat - 17

Eén gasbemonsteringsinlaat

Als één inlaat is ingeschakeld, zuigt EXO voortdurend lucht aan uit die ene inlaat.

De EXO spoelt eerst twee minuten door om gas uit de sensoren te verwijderen en zuigt dan lucht aan uit de ingangen die zijn ingeschakeld. Omdat er slechts uit één inlaat lucht wordt aangezogen, zal hij continu uit deze inlaat werken.

Deze opstelling is het meest geschikt voor het betreden van besloten ruimten, of elke andere toepassing waarbij het van vitaal belang is voortdurend monsters te nemen in een gevaarlijke omgeving.

Meerdere gasbemonsteringsinlaten

Wanneer meerdere inlaten worden aangezet, begint EXO met een bemonsteringscyclus.

Om er zeker van te zijn dat u altijd weet waar het gas vandaan komt, zal EXO slechts van één inlaat tegelijk gas aanzuigen. Dit betekent dat wanneer meerdere inlaten worden aangezet, EXO elke inlaat één voor één moet doorlopen.

EXO moet ook tussen de inlaten doorspoelen om het gas van de vorige inlaat te verdringen, zodat er hiaten in de aflezingen zullen zijn terwijl EXO zichzelf aan het doorspoelen is.

Een EXO sample cyclus ziet er ongeveer zo uit:
Purge > Sample from inlet 1 > Purge > Sample from inlet 2 > Purge > Sample from inlet 3... enzovoort.

Wegens deze leemten in de aflezingen kan voor de bewaking van afgelegen gebieden op lange termijn het best een opstelling met meerdere inlaten worden gebruikt.

Bemonsteringsschema

EXOConfig_sampling schema

Standaard is de bemonsteringstijd van elke inlaat drie minuten, hoewel deze kan worden verlengd in het EXO configuratieprofiel. Dit betekent dat als u alle vier inlaten gebruikt met de standaardinstellingen (3 minuten bemonsteringstijd + 2 minuten spoeltijd), er een gat van 20 minuten zal zitten tussen de metingen van één bepaalde inlaat.

Standaard pompen op aan bij opstarten

EXOConfig_Inlet1

In het configuratieprofiel, wanneer een inlet is ingesteld op "gas sampling", ziet u een extra optie om die inlet standaard aan te zetten bij het opstarten. Dit betekent dat wanneer EXO wordt ingeschakeld, de pompen onmiddellijk beginnen te draaien door alle inlaten met deze schakelaar ingeschakeld. Dit kan handig zijn om EXO in te stellen als het altijd gas zal bemonsteren uit dezelfde inlaten.

OPMERKING: EXO kan niet worden getest of gekalibreerd terwijl de pomp in werking is, dus het is mogelijk dat werknemers in het veld de inlaten handmatig moeten uitschakelen om het apparaat te testen, en ze daarna weer moeten inschakelen.

Pompblok alarm

De EXO-inlaten zijn afgesloten wanneer er niets op is aangesloten - dit zorgt ervoor dat er geen stof en vuil in het apparaat terechtkomt. Als de pomp wordt opgestart zonder dat er slangen zijn aangesloten, kan dit leiden tot een "pompblok"-alarm met gele lampjes en geluiden om u te laten weten dat er geen gas via de inlaat binnenkomt.

op maat - 134

U kunt het alarm uitschakelen door de pijlen omhoog en omlaag ingedrukt te houden, of door een slang aan te sluiten op de inlaat die lucht probeert aan te zuigen. Zodra een slang is aangesloten, wordt de inlaat geopend om lucht toe te laten, en het alarm verdwijnt.

Als u vragen heeft over de EXO pompconfiguraties, neem dan contact opnemen met ons Customer Care team.