Handmatig kalibreren van G7 met meerdere gascilinders

Als u niet beschikt over één gascilinder met alle vereiste gassen om uw draagbare G7-apparaat te kalibreren, hebt u meerdere gascilinders nodig om deze tests op de verschillende sensoren uit te voeren. In dit artikel wordt beschreven hoe u uw draagbare G7-toestel handmatig kunt kalibreren met behulp van meerdere gascilinders.

Voordat je begint:

Bevestig vaste debietregelaars aan uw gascilinders en verbind elke regelaar met een G7-kalibratiedop door middel van bemonsteringsslangen.

Om G7 met meerdere gasflessen te kalibreren:

1. Bepaal de gas volgorde waarin u uw gassensoren moet kalibreren.

Voor meer informatie over het bepalen van de kalibratievolgorde van de gassensor, zie ons ondersteuningsartikel op G7 Gassensor Bump testen en kalibratievolgorde.

1. Open het hoofdmenu op uw toestel door op de OK te drukken.
  2. Ga naar Gas opties met de pijlen omhoog en omlaag en druk op OK.
    g7-kalibratie-gas-opties-menu
  3. Ga naar Kalibratie met de pijlen omhoog en omlaag en druk op OK.
    g7-kalibratie-gas-opties-kalibratie-menu
  4. Wanneer daarom wordt gevraagd, selecteert u Ja om de kalibratie te starten.
    g7-kalibratie-gas-opties-kalibratie-bevestigen

G7 zal een zelftest doen van zijn lichten, geluiden en vibraties.
g7-kalibratie-zelf-test

1. G7 zet alle sensoren op nul voordat de kalibratie begint. Druk op OK.

g7-kalibratie-nul_v2
  2. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om door de lijst te navigeren en druk op OK om de gassensor(en) te selecteren of de selectie ervan ongedaan te maken.
  3. Bevestig de kalibratiekap op uw toestel.
  4. Selecteer Begin overspanning en druk op OK om de kalibratie te starten.
    g7-kalibratie-select-gas_v2
  5. G7 zal beginnen af te tellen vanaf 60. Start de gasstroom om gas toe te dienen aan de geselecteerde sensor(en).
    g7-kalibratie-aftellen
  6. Wanneer uw G7 u vraagt om uw gas uit te zetten, drukt u op OK.
    g7-kalibratie-draai-gas-uit
  7. Alle sensoren die u eerder hebt gewist, verschijnen op het scherm Kies gasmengsel.
  8. Om de volgende sensor te kalibreren, herhaalt u stap 7 tot en met 11 totdat alle sensoren zijn gekalibreerd.