Optioneel LEL-vergrendelingsalarm

Overzicht

Met deze functie kan een gebruiker van een G7-apparaat kiezen of hij wil dat zijn LEL-sensor blijft alarmeren, zelfs nadat de gasniveaus zijn teruggekeerd naar normaal. Deze techniek wordt een "latching alarm" genoemd.

Doel

Het bieden van deze optie aan gebruikers is een certificeringsvereiste. De functie was oorspronkelijk ontworpen voor een oudere LEL-sensortechnologie, pellistor of katalytische kraal genaamd. Onder zeldzame omstandigheden was het mogelijk dat oudere pellistorsensoren zo snel aan zulke hoge concentraties explosief gas werden blootgesteld dat ze niet meer functioneerden. Dit resulteerde in een zeer hoge meetwaarde, gevolgd door helemaal geen meetwaarde, hoewel er nog gevaarlijke gassen aanwezig waren. Nieuwe technologieën zoals infrarood (LEL-IR) en Molecular Property Spectrometer TM (LEL-MPS) kunnen dit probleem niet ondervinden, maar de eis om LEL-vergrendelingsalarmen als optie aan te bieden, blijft bestaan.

G7 gasalarmen

Wanneer de sensorwaarde de lage of hoge drempel overschrijdt, geeft de G7 een alarm met licht, geluid en trilling. Op dat moment moet de persoon die het apparaat draagt, het gebied verlaten. Opmerking: Indien ingeschakeld, zal een hoog gasalarm ook een alarm genereren in de Blackline Live-portal voor reactie door het bewakingspersoneel. Wanneer de gasniveaus weer tot voorbij de drempelwaarde dalen, zal de G7 het alarm aan apparaatzijde stoppen. Op deze manier weet de persoon die de G7 draagt dat hij zich weer in een ongevaarlijke atmosfeer bevindt zonder voortdurend naar zijn gaswaarden te hoeven kijken. Opmerking: Indien ingeschakeld, zal het alarm dat naar Blackline Live wordt gestuurd nog steeds actief zijn.

gascurve 1

Wanneer het LEL-vergrendelingsalarm is ingeschakeld, zal de G7 niet stoppen met alarmeren wanneer de LEL-sensorwaarden terugkeren van de hoge alarmdrempel. De gebruiker van het apparaat moet het alarm handmatig annuleren door de pijltoetsen omhoog en omlaag van de G7 gedurende drie seconden ingedrukt te houden. Als het LEL-gasalarm niet door de gebruiker van het apparaat wordt geannuleerd, zal het doorgaan totdat de batterij leeg is.

gascurve 2

STANDAARDINSTELLINGEN

Bij G7 draagbare gasdetectieapparatuur die naar Noord-Amerikaanse klanten wordt verzonden, is de LEL-vergrendelingsfunctie standaard ingeschakeld vanwege CSA-certificeringsvereisten. Dit betekent dat de LEL-alarmen voor hoge gassen handmatig moeten worden gedempt door de persoon die het apparaat gebruikt.

Bij G7 draagbare gasdetectieapparatuur die buiten Noord-Amerika wordt verzonden, is de LEL-vergrendelingsfunctie standaard uitgeschakeld. Dit betekent dat de LEL-alarmen voor hoge gassen zullen stoppen wanneer de niveaus van brandbaar gas weer onder de alarmdrempel komen.

G7 EXO zonebewakingsapparatuur wordt altijd geleverd met de LEL-vergrendelingsfunctie standaard uitgeschakeld.

INSCHAKELEN EN UITSCHAKELEN VAN LEL-VERGRENDELING

Op dit moment kan de instelling van het LEL-klokalarm alleen worden gewijzigd vanuit het apparaatmenu van een G7. Opmerking: Blackline werkt aan de integratie van deze functie in het configuratieprofiel van Blackline Live, waardoor deze functie via de ether zal kunnen worden in- of uitgeschakeld.

Druk vanuit het gasstatusscherm van de G7 tweemaal op de OK-knop om het hoofdmenu te openen. Navigeer naar "Gas info" en vervolgens naar "Gas opties". Selecteer "LEL-vergrendeling" uit de lijst en bevestig uw keuze. Het LEL-vergrendelingsalarm is nu uitgeschakeld voor uw apparaat.

Om in te schakelen, herhaalt u dezelfde stappen. Hoofdmenu > Gas info > Gas opties > LEL vergrendeling.

De instelling die u hebt gekozen voor het LEL-klokalarm blijft van kracht totdat deze handmatig wordt gewijzigd. De instelling wordt niet beïnvloed door het uitschakelen van het apparaat of het downloaden van toekomstige firmware-updates.

Details

• LEL-vergrendeling vindt nog steeds plaats wanneer G7 zich in een modus bevindt zoals pompwerking of ademluchttoestel.
  • LEL-klokalarm zal beschikbaar zijn op G7c, G7x en G7 EXO
  • Indien ingeschakeld, zullen alleen LEL rode hoge alarmen vergrendelen. Gele waarschuwingsalarmen worden niet beïnvloed.
  • Deze instelling is beschikbaar vanaf firmwareversie 3.441 van de G7.