Piek metingen in Apparaat historie weergave

Wat zijn Piek lezingen?

Piekmetingen zijn de hoogste gasconcentraties die tijdens een blootstelling worden gedetecteerd. Naast het rapporteren van de hoogste gasconcentratie die in een bepaald gebied is gerapporteerd, kunnen piekmetingen ook worden gebruikt bij het uitvoeren van lekcontroles en controles vóór het betreden van een besloten ruimte. G7 registreert deze metingen lokaal op het apparaat, zodat de gebruiker deze op elk gewenst moment kan controleren, en Blackline Safety werkt eraan om deze metingen toegankelijker te maken via Blackline Live.

Wat laten we al zien?

Piek metingen op G7

Piekmetingen worden lokaal op de G7 opgeslagen, zodat de gebruiker ze op elk moment kan bekijken. Deze metingen worden continu verzameld en bijgewerkt totdat het apparaat wordt uitgeschakeld of totdat de gebruiker ze handmatig wist.

G7Schermen_PeakReadings-png

Vaak kijkt de gebruiker niet naar het LCD-scherm van het apparaat terwijl hij aan het werk is, en wij raden aan dat wanneer een apparaat in alarm gaat, de gebruiker prioriteit geeft aan het bereiken van een veilige plaats - hierdoor kan het gebeuren dat hij de exacte aflezingen op het apparaat mist terwijl een blootstelling plaatsvindt. Als ze de piekwaarden op het apparaat kunnen controleren zodra ze zich in veiligheid hebben gebracht, kunnen ze de concentratie van het gas in de ruimte waar ze zich bevonden, zien en indien nodig een supervisor waarschuwen.

Deze piekmetingen kunnen ook in het veld worden gebruikt bij het controleren van besloten ruimten alvorens deze te betreden, of bij het controleren van leidingen en kleppen op gaslekken. In deze gevallen kan de G7 worden gebruikt om gasniveaus van potentieel gevaarlijke ruimten te bemonsteren alvorens deze te betreden, en de gebruiker kan dan de piekwaarden controleren om de hoogste gaswaarde te zien die het toestel in die ruimte heeft gedetecteerd.

Piekwaarden in de waarschuwingshistorie

In het verleden, toonde Blackline Live alleen informatie over de piekmetingen wanneer een hoog gasalarm werd geactiveerd, en deze informatie was alleen zichtbaar als onderdeel van de alarm geschiedenis, in de notities sectie van de pagina. De piek metingen notitie is geautomatiseerd, en wordt toegevoegd zodra de gasniveaus weer onder de hoge drempel komen. De notities geven aan welke concentratie de piek was, en de tijdstempel waarop de piekmeting op het apparaat plaatsvond.

Piek-Lezingen_Noten

Welke nieuwe info laten we zien?

Naast de waarschuwingsnotities voegt deze update piekwaarden toe aan de kaart met de apparaatgeschiedenis in Blackline Live. Het zal gebruikers ook in staat stellen om de piek metingen van elke gas blootstelling te bekijken, en niet alleen degenen die een hoog gasalarm activeren.

Piek-Lezingen_GeschiedenisTelkens wanneer een gasblootstelling wordt gedetecteerd op de G7, zal een extra bericht naar Blackline Live worden verzonden met de gasmetingen. Dit extra bericht zal worden gelogd als een eigen gebeurtenistype in de geschiedeniskaart van het apparaat, en zal de piekwaarde bevatten voor de sensor die werd blootgesteld aan gas. Indien meerdere sensoren een blootstelling hebben, zal elke sensor zijn piekwaarde afzonderlijk rapporteren, dus dit kan resulteren in meerdere piekwaarde-events met bijna dezelfde tijdstempels.

Deze wijziging wordt op 3 december 2020 doorgevoerd.

Welke toekomstige verbeteringen zullen we aanbrengen?

Naast de G7 die de piekwaarden voor elke gasblootstelling rapporteert, zijn we ook van plan om de piekwaarden te tonen wanneer het toestel van configuratiemodus verandert. Sommige modi zijn speciaal ontworpen voor het betreden van gebieden waarvan bekend is dat ze gas bevatten, dus kan het nuttig zijn om de gecumuleerde piekwaarde van elke sensor te zien terwijl het apparaat in die modus was. Deze metingen worden in één enkel bericht in de geschiedenis van de apparaatkaart getoond.

Het is de bedoeling dat deze informatie in januari 2021 aan Blackline Live wordt toegevoegd.