Filters vervangen voor G7 enkelvoudige gaspatronen

Bijgewerkt: 08 november 2022

In dit artikel wordt beschreven hoe u het filter van uw G7 single-gas cartridge vervangt.

G7-filters moeten worden vervangen wanneer ze zichtbaar vervuild zijn of wanneer bumptests en kalibraties herhaaldelijk mislukken.

BELANGRIJK: Volg altijd de gedocumenteerdeprocedures en gebruik de aanbevolen apparatuur bij het vervangen van patroonfilters.

Je zult nodig hebben:
    • Torx T6 schroevendraaier
    • G7 single-gas cartridge
    • Vervangingsfilter uit kit(ACC-S-FILT10-INT) (verkrijgbaar bij de klantenservice van Blackline Safety)

Om het filter te vervangen:

1. Verwijder de schroeven aan de zijkanten van de cartridge van de G7 en zet ze opzij; trek de cartridge omhoog om hem los te maken van de G7.

1_g7-vervangen-van-een-gas-cartridge-filter
  2. Demonteer de cartridge door de twee schroeven aan de achterkant te verwijderen en opzij te zetten.

2_g7-vervangen-van-een-gas-cartridge-filter
  3. Scheid de voor- en achterkant van de cartridge door ze voorzichtig uit elkaar te trekken.

3_g7-vervangen-van-een-gas-cartridge-filter
  4. Verwijder het oude filter uit de cartridge en gooi het oude filter weg.

OPMERKING: Als u het filter niet op het patroon ziet, kan het in de sensoraansluiting zitten. U kunt op het filter tikken vanaf de buitenkant van het patroon om het los te maken of het met een pincet verwijderen.

4_g7-vervangen-van-een-gas-cartridge-filter
  5. Plaats het nieuwe filter in de sensorhouder met de pakking naar de buitenkant van het patroon gericht.

5_g7-vervangen-van-een-gas-cartridge-filter
  6. Houd de printplaat van het SureSafe-licht vast, lijn de groef van de cartridge uit met de printplaat en schuif de voor- en achterkant van de cartridge in elkaar.

OPMERKING: Wees voorzichtig wanneer u de voor- en achterkant van de cartridge in elkaar schuift om schade aan de printplaat van het SureSafe-lampje te voorkomen.

6_g7-vervangen-van-een-gas-cartridge-filter
  7. Plaats de twee schroeven aan de achterkant van de cartridge terug, met een maximaal aanhaalmoment van 3,3 in-lbf (0,37 N-m) om de hermontage van de cartridge te voltooien.

BELANGRIJK: Draai de schroeven niet te hard aan, omdat dit de schroeven of schroefstiften kan beschadigen.

7_g7-vervangen-van-een-gas-cartridge-filter
  8. Bevestig de cartridge opnieuw aan G7 door de cartridge naar beneden te schuiven op G7 en de schroeven aan weerszijden van de cartridge terug te plaatsen.

8_g7-vervangen-van-een-gas-cartridge-filter

We zijn hier om te helpen.

Laat het ons weten als je vragen hebt - aarzel niet om contact op te nemen met onze Klantenservice.