Filters vervangen voor G7 enkelvoudige gaspatronen

Geschreven door Blackline Safety | 20 oktober 2017

Bijgewerkt: 08 november 2022

In dit artikel wordt beschreven hoe u het filter van uw G7 single-gas cartridge vervangt.

G7-filters moeten worden vervangen wanneer ze zichtbaar vervuild zijn of wanneer bumptests en kalibraties herhaaldelijk mislukken.

BELANGRIJK: Volg altijd de gedocumenteerdeprocedures en gebruik de aanbevolen apparatuur bij het vervangen van patroonfilters.

Je zult nodig hebben:
    • Torx T6 schroevendraaier
    • G7 single-gas cartridge
    • Vervangingsfilter uit kit(ACC-S-FILT10-INT) (verkrijgbaar bij de klantenservice van Blackline Safety)

Om het filter te vervangen:

1. Verwijder de schroeven aan de zijkanten van de cartridge van de G7 en zet ze opzij; trek de cartridge omhoog om hem los te maken van de G7.

2. Demonteer de cartridge door de twee schroeven aan de achterkant te verwijderen en opzij te zetten.

3. Scheid de voor- en achterkant van de cartridge door ze voorzichtig uit elkaar te trekken.

4. Verwijder het oude filter uit de cartridge en gooi het oude filter weg.

OPMERKING: Als u het filter niet op het patroon ziet, kan het in de sensoraansluiting zitten. U kunt op het filter tikken vanaf de buitenkant van het patroon om het los te maken of het met een pincet verwijderen.

5. Plaats het nieuwe filter in de sensorhouder met de pakking naar de buitenkant van het patroon gericht.

6. Houd de printplaat van het SureSafe-licht vast, lijn de groef van de cartridge uit met de printplaat en schuif de voor- en achterkant van de cartridge in elkaar.

OPMERKING: Wees voorzichtig wanneer u de voor- en achterkant van de cartridge in elkaar schuift om schade aan de printplaat van het SureSafe-lampje te voorkomen.

7. Plaats de twee schroeven aan de achterkant van de cartridge terug, met een maximaal aanhaalmoment van 3,3 in-lbf (0,37 N-m) om de hermontage van de cartridge te voltooien.

BELANGRIJK: Draai de schroeven niet te hard aan, omdat dit de schroeven of schroefstiften kan beschadigen.

8. Bevestig de cartridge opnieuw aan G7 door de cartridge naar beneden te schuiven op G7 en de schroeven aan weerszijden van de cartridge terug te plaatsen.

We zijn hier om te helpen.

Laat het ons weten als je vragen hebt - aarzel niet om contact op te nemen met onze Klantenservice.