Instellen van PID-sensoren met correctiefactoren

Geschreven door Blackline Safety | April 30, 2020

Blackline Safety heeft verbeteringen aangebracht aan onze PID-sensorondersteuning, zodat een groter aantal vooraf bepaalde doelgassen kan worden gebruikt, alsmede de mogelijkheid om een aangepast doelgas op te geven.

Het instellen van uw PID sensor in Blackline Live

Navigeren door Blackline Live

PID-sensoren kunnen samen met elke andere Blackline-ondersteunde sensor in het configuratieprofiel van het apparaat worden geconfigureerd. Als u de rol van apparaatbeheerder, groepsbeheerder of organisatiebeheerder hebt, kunt u configuratieprofielen met sensorinformatie maken en bewerken.

Log in op Blackline Live, en navigeer naar de "configuraties" pagina. Kies een bestaand G7c of G7x profiel of maak een nieuw profiel aan. Scroll naar beneden naar de gassensor instelling sectie. PID zal in deze sectie worden vermeld met de andere beschikbare sensoren.

Lijst van vooraf bepaalde doelgassen

Onze PID-sensor ondersteunt nu meer dan 700 vooraf ingestelde doelgassen. Deze gassen kunnen gemakkelijk worden gevonden door te zoeken in de inhoud van het dropdown-veld.

Zodra een doelgas is gekozen, kunt u de hoge en lage drempelwaarden invullen, en de STEL- en TWA-drempelwaarden indien het doelgas giftig is.

Een aangepast doelgas maken

Als het doelgas dat u wilt kiezen niet beschikbaar is in onze vooraf bepaalde lijst, kunt u een aangepast doelgas invoeren. Dit maakt onze PID-instelling ongelooflijk veelzijdig en klaar voor elke werkomgeving.

Selecteer gewoon "aangepast" uit de lijst met doelgasopties, en vul dan de doelgasnaam en correctiefactorvelden in. Als het doelgas giftig is, moet u ervoor zorgen dat de "blootstellingsbewaking"-schakelaar is ingeschakeld om TWA- en STEL-drempelwaarden op te geven.

Dynamische resoluties

Om de nauwkeurigheid van de aflezingen te vergroten, maakt de PID-sensor gebruik van dynamische resoluties - dit betekent dat u de gewenste drempelwaarde wellicht naar boven of beneden moet afronden, afhankelijk van het bereik waarin deze valt.

Als u bijvoorbeeld een ijkconcentratie van 75,4 wilt invoeren, moet u ervoor zorgen dat dit overeenkomt met de resolutie. Het bereik 50 - 100 heeft een resolutie van 0,5, dus 75,4 is geen geldige invoer en moet worden afgerond op 75,5.

Een tabel met een overzicht van de bereiken en de bijbehorende resoluties is beschikbaar in het PID-gedeelte van het configuratieprofiel voor referentie.

Ononderbroken nul

Dit is een nieuwe functie die samengaat met onze PID sensor upgrade. De continue nulfunctie elimineert het probleem van hoge opstart-offsets door continu de basislijn aan te passen zolang het apparaat is ingeschakeld.

Het is belangrijk om het apparaat aan te zetten in een schone omgeving wanneer deze functie is ingeschakeld. Blackline beveelt aan dat deze instelling wordt ingeschakeld wanneer de alarminstelpunten boven 10ppm zijn ingesteld.

Gebruik van de PID-sensor in het veld

De interface van het apparaat is niet veranderd door de overschakeling op onze PID-sensor. U kunt meer zien over de instellingen van de sensor door door de volgende schermen te navigeren:

Hoofdmenu > Gasopties > Gasinfo bekijken > VOC-doel

Op het nieuwe VOS doelscherm ziet de eindgebruiker de naam en de correctiefactor van het geconfigureerde doelgas. Dezelfde informatie wordt ook weergegeven tijdens de opstartprocedure van het apparaat.

OPMERKING: PID-metingen worden alleen weergegeven in ppm-eenheden.

Bewaking van PID sensoren in Blackline Live

Op de meeste plaatsen in het portaal ziet u VOS-doelgassen weergegeven door de naam van de sensor: PID. Op plaatsen in het portaal waar het type doelgas van invloed kan zijn op het bewakings- of reactieprotocol, wordt de volledige naam van het doelgas vermeld. Dit omvat:

• Op de kaartenpagina, in het pop-up infopaneel
  • Op de pagina voor waarschuwingsbeheer
  • In waarschuwingsmails

Hebt u vragen over de configuratie van de PID-sensor? Neem dan contact op met ons Customer Care team voor meer informatie.