"In reparatie" apparaat functie

Bewerkt 28 mei 2019

Wat betekent "in reparatie"?

"In reparatie" is een vlag of indicator die op een G7-apparaat kan worden aangebracht om aan te geven dat het niet in gebruik mag zijn. In de meeste gevallen wordt deze vlag gebruikt om aan te geven welke apparaten voor RMA moeten worden opgestuurd of moeten worden gerepareerd.

Blackline Veiligheid

Apparaten "in reparatie" kunnen niet aan teamleden worden toegewezen. Aangezien deze apparaten niet veilig geacht worden om te bedienen, mogen ze niet worden toegewezen of gebruikt in het veld.

Deze vlag wordt getoond als een extra status die bovenop de bestaande statussen komt. Een apparaat kan bijvoorbeeld online of in alarm zijn, maar ook gemarkeerd zijn als "in reparatie".

Hoe markeer ik een apparaat als "in reparatie"?

Alleen gebruikers met de volgende rollen over een apparaat kunnen het markeren als in reparatie:

• Organisatie admin
  • Groep admin
  • Apparaat admin
  • Contact admin

Blackline Veiligheid

Ga naar de detailpagina van het apparaat. Rechtsboven op de pagina staat een knop in rode tekst met de tekst markeer als in reparatie. Als op deze knop wordt geklikt, verschijnt er een waarschuwingsvenster. Als de gebruiker kiest om door te gaan, wordt het apparaat gemarkeerd als "in reparatie".

Blackline Veiligheid

Het apparaat wordt niet toegewezen als het eerder aan een teamlid was toegewezen, en het toewijzingsveld wordt nu uitgeschakeld. Een moersleutelpictogram en helptekst onder het toewijzingsveld zullen helpen verklaren waarom het apparaat niet langer kan worden toegewezen.

Op de apparatenlijstpagina zal het apparaat een klein grijs moersleutelicoontje hebben in de hoek van zijn huidige statusicoontje. Het zal ook "niet toewijsbaar" zijn in de kolom toegewezen teamlid. Bovendien zal een poging om het apparaat toe te wijzen via snel toewijzen resulteren in een foutmelding.

Blackline Veiligheid

U kunt de apparaattabel filteren om alleen apparaten te tonen die gemarkeerd zijn als "in reparatie" door "Alleen niet toewijsbaar apparaat" te selecteren in het filter voor apparaattoewijzing.

Hoe geef ik aan dat een apparaat weer klaar is voor gebruik?

Blackline Veiligheid

Zodra een apparaat is gerepareerd en veilig wordt geacht voor gebruik in het veld, kan de status "in reparatie" worden verwijderd. Op de detailpagina van het apparaat wordt de markeren als in reparatie knop vervangen door een blauwe markering als operationeel knop. Klik op deze knop en bevestig uw actie om het apparaat als operationeel te markeren. Zodra het apparaat operationeel is, kan het weer worden toegewezen.