Gebruik van G7-apparaten - specifiek absorptietempo

G7 VEILIGHEIDSBEWAKING

Uw werkgever heeft u gevraagd G7 veiligheidsbewakingstechnologie te dragen om uw welzijn te garanderen wanneer u alleen werkt. G7 wearables activeren automatisch een veiligheidsalarm dat uw monitoringteam in staat stelt om een noodrespons te sturen naar uw exacte locatie.

G7 maakt gebruik van draadloze communicatie en geavanceerde plaatsbepalingstechnologie om een veiligheidsalarm te melden en uw locatie op een Google-kaart aan te geven. Door de integratie van een draadloze radio zenden G7-apparaten periodiek gegevens uit op een vergelijkbare manier als een smartphone of satelliettelefoon.

SPECIFIEK OPNAMETEMPO

RADIO SIGNALEN

Het gebruik van mobiele telefoons heeft de aandacht getrokken van zowel de consumenten als de media wegens de bezorgdheid over mogelijke gevolgen voor de gezondheid van het gebruik van technologie die radiosignalen uitzendt dicht bij het lichaam van een gebruiker. G7 wordt getest om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan de voorschriften betreffende de radiosignalen die zij uitzenden, en dat er geen interferentie is met andere elektronische apparatuur.

SPECIFIEK OPNAMETEMPO

Om mogelijke gevolgen voor de gezondheid tot een minimum te beperken, zijn er voorschriften vastgesteld die de blootstelling van gebruikers aan signalen beperken. Deze test, ook wel Specific Absorption Rate (SAR) genoemd, wordt uitgevoerd in een geaccrediteerd laboratorium met geavanceerde meetinstrumenten. G7-apparaten worden getest en voldoen aan dergelijke SAR-vereisten om ervoor te zorgen dat zij signalen uitzenden in overeenstemming met de regelgeving.

DATACOMMUNICATIE

G7 maakt gebruik van datacommunicatie, waarbij zeer kleine gegevenspakketjes worden verzonden naar de veiligheidsbewakingsinfrastructuur van Blackline. Het verzenden van deze datapakketjes neemt slechts enkele microseconden (miljoensten van een seconde) in beslag.

SPECIFIEK OPNAMETEMPO

Smartphones worden daarentegen regelmatig gebruikt voor data-intensieve toepassingen zoals het controleren van sociale media, videostreaming, e-mailcorrespondentie en toegang tot het internet. Het dataverbruik van smartphones wordt gewoonlijk gemeten in honderden megabytes of gigabytes per maand, terwijl G7-gegevensberichten in totaal slechts één of twee megabytes kunnen bedragen, wat leidt tot een aanzienlijk lagere hoeveelheid overgedragen energie.

SPRAAKBELLING

Onze G7c-apparaten zijn voorzien van optionele tweeweg-spraakcommunicatie waarmee de gebruiker rechtstreeks met het bewakingsteam kan spreken. Deze functionaliteit werkt op dezelfde manier als een mobiele telefoon wordt gebruikt voor spraakcommunicatie.

Twee factoren resulteren in minder totale energieoverdracht tijdens een spraakoproep in vergelijking met een mobiele telefoonoproep. Ten eerste worden er minder vaak veiligheidsalarmen gegeven, waardoor er minder telefoongesprekken met het bewakingspersoneel nodig zijn. Ten tweede is elk gesprek met het bewakingspersoneel normaal gezien korter dan een typisch mobiel telefoongesprek. De cumulatieve hoeveelheid energie die tijdens een gesprek door een G7-apparaat wordt overgedragen, is aanzienlijk minder dan die van een mobiele telefoon of smartphone.

Hoewel G7-apparaten voldoen aan de SAR-richtsnoeren, zenden G7-apparaten met relatief weinig datacommunicatie, kleine datapakketten en weinig frequente, korte spraakgesprekken aanzienlijk minder energie uit dan mobiele telefoons en smartphones. Bovendien wordt de G7 tijdens spraakgesprekken normaal gesproken niet tegen het oor gehouden zoals een smartphone, waardoor de afstand tussen de interne antenne en het hoofd van de gebruiker groter is.

We zijn hier om te helpen.

Laat het ons weten als u vragen heeft - aarzel niet om contact op te nemen met ons klantenserviceteam.

Als u een PDF-versie van dit artikel wilt downloaden, klik dan hier.