Gebruik van G7-pomp

Bijgewerkt op 18 oktober 2023.

Hoe gebruik ik de pomp?

pomp.2.0.pomp.op.w.slang De multigaspompcartridge van G7 maakt gebruik van configuratiemodi om de pomp in en uit te schakelen. Met configuratiemodi kan de G7 tijdelijk zijn gedrag veranderen, zoals het inschakelen van de pomp of het dempen van gasalarmen. Modi kunnen worden in- en uitgeschakeld via het hoofdmenu onder Modi of vanuit het secundaire menu van de G7, dat toegankelijk is door op de pijlen omhoog of omlaag te drukken vanuit het hoofdgasscherm van de G7.

De G7 heeft drie pompmodi: pre-entry, lektest en pompbedrijf.

Deze modi in- en uitschakelen om de pomp in en uit te schakelen. Modi voor pre-invoer en lektest hebben een geconfigureerde time-outperiode, waarbij u na afloop van de geconfigureerde time-out de modus kunt verlengen of verlaten. Als u niet binnen 30 seconden een keuze maakt, keert de G7 automatisch terug naar de normale modus en wordt de pomp uitgeschakeld.

Om de pomp te gebruiken, bevestigt u een multi-gas pomppatroon aan uw G7-apparaat, plaatst u uw snelkoppeling en aangesloten slang en schakelt u over op de pompstand. De pomp wordt automatisch ingeschakeld. Wanneer de pomp is ingeschakeld, is het pomppictogram zichtbaar op het hoofdscherm van de G7.

Bump tests en kalibraties

Hoe test en kalibreer ik G7 met een pompcartridge?

De pompcartridge is op dezelfde manier getest en gekalibreerd als alle andere G7 gascartridges. Bump Tests en KalibratieOm handmatig te kalibreren of een bumptest uit te voeren:

1. Bevestig de ijkdop aan één uiteinde van de slang.
  2. Bevestig het andere uiteinde van de slang aan een vaste debietregelaar op uw kalibratiegasfles.
  3. Bevestig de kalibratiedop op de patroon
  4. Druk op OK om naar het hoofdmenu te gaan.
  5. Navigeer met de pijlen omhoog en omlaag naar Gasopties en druk op OK.
  6. Gebruik de OK knop om Bump test of Kalibratie te selecteren.
  7. Volg de instructies op het scherm van de G7 om de kalibratie of bumptest te voltooien.

Bump testen en kalibreren met G7 Dock GEBRUIK VAN G7 POMP

Als uw G7 Dock model DOCK-P is, kunt u een bumptest uitvoeren en kalibreren in G7 Dock.

OPMERKING: G7 kan niet via de pomp worden getest of gekalibreerd. Dit moet over de sensoren gebeuren met een kalibratiekap of G7 Dock.

Bloktesten

Hoe voer ik een bloktest uit?

pump2.0.pump.blocked

U wordt gevraagd een bloktest uit te voeren wanneer u een pompmodus binnengaat. Volg de stappen op het scherm van de G7 om de bloktest te voltooien. Als G7 niet slaagt voor de bloktest, kunt u de modus niet openen.

BELANGRIJK: Rijzelig gas in de slangen kan de G7 alarm doen slaan tijdens een automatische bloktest. Zorg ervoor dat de leidingen vrij zijn wanneer u een pomptest uitvoert om valse alarmen te vermijden.

Wanneer u zich in een pompmodus bevindt, kunt u op elk moment een handmatige blokkeringstest uitvoeren door de inlaat van de G7 af te sluiten. Hierdoor gaat het waarschuwingsalarm van de G7 geel branden en laat het scherm u weten dat uw pomp geblokkeerd is. Haal de stekker uit het stopcontact, en als het waarschuwingsalarm afgaat, weet u dat uw apparatuur veilig is voor gebruik.

Pomp details

Waar kan ik mijn pompgegevens zien?

Blackline veiligheidWanneer een pompcartridge is aangesloten op de G7, kunt u het pompstatusscherm bekijken door op de pijl omhoog of omlaag te drukken vanuit het hoofdstatusscherm van de G7. Hier kunt u zien of de pomp aan of uit staat, de slanglengte, het debiet en de bemonsteringstijd (indien ingeschakeld).

Wat is debiet?

Het debiet is de snelheid waarmee lucht over de sensoren van uw toestel stroomt. Om nauwkeurige gasmetingen te kunnen doen, moet de stroomsnelheid hoger zijn dan 150 ml/min. Een debiet van minder dan 150 ml/min zal resulteren in een geel waarschuwingsalarm voor pompblokkering. Standaard streeft de Blackline pomp naar een stroomsnelheid van 300 ml/min en de G7 zal automatisch de pompsnelheid aanpassen om deze snelheid te handhaven.

Voorbeeld timer

Wat is de voorbeeld timer?

De bemonsteringstimer is de tijd die nodig is om één luchtmonster naar uw sensoren te pompen. Deze berekening is gedeeltelijk gebaseerd op de lengte van de slang. Als de bemonsteringstimer is ingeschakeld, zal het pompstatusscherm een aftelling tonen en eenmaal piepen als een bemonsteringscyclus is voltooid. De bemonsteringscyclus wordt continu herhaald totdat u de pomp uitschakelt. Indien uitgeschakeld, zal de monstertimer niet worden getoond en zal het apparaat niet piepen, maar de pomp zal normaal blijven functioneren. Blackline beveelt een bemonsteringstijd van 120 seconden aan voor 10 voet slang, met een extra seconde per extra voet slang.

Hoe schakel ik de sample timer in?

1. Druk op OK om naar het hoofdmenu van de G7 te gaan.
  2. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om naar Instellingen te gaan en druk op OK.
  3. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om naar Pump-opties te navigeren en druk op OK.
  4. Selecteer Sample timer uit.
  5. Selecteer Ja om te bevestigen dat u de monstertimer wilt inschakelen.

Hoe schakel ik de sample timer uit?

1. Druk op de OK-toets om het hoofdmenu van de G7 te openen.
  2. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om naar Instellingen te gaan en druk op OK.
  3. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om naar Pump-opties te navigeren en druk op OK.
  4. Selecteer Sample timer aan
  5. Selecteer Ja om te bevestigen dat u de monstertimer wilt uitschakelen.

Lengte slang

Wat is de lengte van de slang?

De slanglengte is een schatting van de lengte van de slang die aan de pomp is bevestigd. Deze waarde kan worden aangepast in het menu Pompopties en is van invloed op de bemonsteringstijd. G7's multi-gas pomp cartridge ondersteunt de volgende slanglengtes, gebaseerd op de diameter van de slang:

• Tot 50 voet slang met een diameter van 0,125 in. (1/8 in.)
  • Tot 100 voet slang van 0,188 in. diameter

Hoe kan ik de lengte van de slang veranderen?

1. Druk op OK om naar het hoofdmenu van de G7 te gaan.
  2. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om naar Instellingen te gaan en druk op OK.
  3. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om naar Pump-opties te navigeren en druk op OK.
  4. Selecteer slanglengte
  5. Gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag om het eerste cijfer van uw lengte in te voeren en druk op OK.
  6. Gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag om het tweede cijfer van uw lengte in te voeren en druk op OK.
  7. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om uw eenheden te kiezen, meter of voet, en druk op OK.
  8. Selecteer Ja om uw lengte te bevestigen of selecteer Bewerken om wijzigingen aan te brengen.

Voor vragen over pomppatronen, G7 of andere ondersteuningsvragen staat ons klantenserviceteam klaar om te helpen.