Verbeteringen aan bumptest- en kalibratieherinneringen

De firmware van de G7 wordt geüpdatet om het gedrag van de bumptest- en kalibratieherinneringsintervallen te wijzigen. Deze update zorgt ervoor dat deze intervallen werken met de functie operationeel tijdens het opladen, en biedt ook een nauwkeuriger herinneringssysteem in het algemeen. U zult deze wijzigingen bij de volgende firmware-update zien.

Hoe werkten bumptests en kalibratie-intervallen vroeger?

Voorheen werden de bumptest- en kalibratieherinnering van de G7 altijd om 12:00 UTC gereset, en liet het apparaat de gebruiker bij het opstarten met een geel waarschuwingsalarm weten dat het niet aan de eisen voldeed. Deze herinneringen werkten omdat de gebruiker het apparaat aan het einde van elke dienst moest uitschakelen.

Dit betekent echter wel dat een gebruiker kan worden gevraagd zijn toestel opnieuw te testen voordat er 24 uur zijn verstreken sinds de laatste test. Het betekende ook dat bij gebruik van de nieuwe functie 'operationeel tijdens opladen' - waardoor het toestel aan kan blijven tijdens het opladen - het toestel deze herinneringen mogelijk nooit ontvangt.

Hoe werken bumptest- en ijkingsintervallen nu?

Om deze herinneringen te verbeteren, vraagt G7 gebruikers nu om hun apparaat 24 uur (of een veelvoud daarvan) na de laatste test een bumptest of -kalibratie te laten uitvoeren, zonder dat een power cycle nodig is. Dit zorgt voor nauwkeurigere herinneringen en biedt ruimte voor de nieuwe oplaadfunctionaliteit waarmee apparaten voor onbepaalde tijd ingeschakeld kunnen blijven.