Berekening van STEL en TWA

Bijgewerkt op 26 augustus 2022.

In dit artikel wordt beschreven hoe TWA en STEL worden berekend voor G7c- en G7x-apparaten.

Tijdgewogen gemiddelde (TWA)

TWA is de gemiddelde toegestane hoeveelheid gasblootstelling gedurende een bepaald tijdsinterval. Er zijn drie verschillende regelgevende instanties die verschillende manieren hebben om TWA te berekenen: OSHA, ACGIH en EH40.

Afhankelijk van de regelgevende instantie die uw organisatie volgt, kan uw TWA-waarde op een van de volgende twee manieren worden berekend:

OSHA: TWA wordt berekend op basis van een bewegend venster van 8 uur. Het venster is vastgesteld op 8 uur en kan niet worden gewijzigd in Blackline Live.

osha-twa-berekeningACGIH/EH40: TWA wordt berekend door de totale blootstelling gedeeld door een vast interval te nemen, ongeacht de blootstellingstijd. TWA-waarden kunnen worden aangepast in het configuratieprofiel van de G7, waar elk individueel gas een aanpasbare TWA-periode heeft (tussen 4 en 16 uur).

acgih-eh40-twa-berekeningIn beide gevallen levert G7 TWA op basis van gasmetingen per seconde, waarbij de totale berekening om de 15 minuten wordt bijgewerkt.

Grenswaarde voor kortstondige blootstelling (STEL)

STEL is de grenswaarde van een toxische gasconcentratie waaraan men gedurende een kort tijdsinterval continu kan worden blootgesteld zonder nadelige gevolgen voor de gezondheid.

STEL-waarden kunnen worden aangepast in het configuratieprofiel van de G7, waar elke sensor een aanpasbaar STEL-interval heeft (tussen 5 en 15 minuten).

G7 geeft STEL op basis van gasmetingen per seconde, waarbij de totale berekening elke minuut wordt bijgewerkt.

STEL wordt als volgt berekend:

stel-berekening

Resetten van STEL- en TWA-waarden op G7

De STEL/TWA-waarden blijven op het toestel en worden ook naar Blackline Live gestuurd. Deze waarden worden gereset op G7 als:

• G7 is uitgeschakeld.
  • Wijziging van de configuratie-eigenschappen. Dit omvat een verandering van eenheid, een verandering van gastype, het in- of uitschakelen van de sensor, of een verandering van STEL-interval.
  • STEL en TWA worden handmatig gereset op het apparaat.

OPMERKING: Als het waarschijnlijk is dat u uw apparaat tijdens uw dienst zult power-cyclen en uw apparaat draait firmwareversie 3.422 of hoger, kunt u uw apparaat configureren om TWA- en STEL-waarden te behouden door power-cycli in Blackline Live. Wanneer deze instelling is ingeschakeld:

• Als het apparaat minder dan 15 minuten uitgeschakeld is, blijven zowel STEL als TWA behouden.
  • Als het apparaat langer dan 15 minuten maar korter dan 8 uur uitgeschakeld is, blijven TWA- (en piekwaarden) behouden, en wordt STEL gereset.
  • Als het apparaat langer dan 8 uur uitgeschakeld is, worden STEL en TWA (en piekwaarden) gereset.

Het resetten van piekwaarden met behulp van het menu Gasopties van G7 resulteert niet in het resetten van TWA of STEL.

STEL en TWA in configuratiemodi

Standaard wordt STEL/TWA gepauzeerd bij het binnengaan van bepaalde modi, en hervat bij het verlaten ervan. Deze modi zijn:

• Pre entry
  • Lekkage controleren
  • SCBA

OPMERKING: STEL/TWA-metingen kunnen desgewenst in deze secundaire modi worden ingeschakeld. Neem contact op met Blackline Safety Het team van de Klantenzorg voor meer informatie.

SENSOR DRIFT EN NEGATIEVE AFLEZINGEN

Na verloop van tijd kunnen de sensormetingen lichtjes afwijken, waardoor negatieve waarden worden weergegeven. Deze negatieve waarden worden niet toegepast op de TWA- of STEL-berekeningen. In plaats daarvan worden ze op nul gezet wanneer ze worden toegepast op de berekening, zodat de vals-negatieve aflezingen het resultaat niet onterecht verlagen.