FAQ's van klanten

De volgende vragen met betrekking tot Blackline Safety producten en diensten zijn vaak gesteld door klanten:

Wat moet ik doen als ik een check-in heb gemist?

Gemiste check-ins kunnen het gevolg zijn van:

• Uitschakelen van uw G7c of G7x terwijl deze niet is aangesloten op het netwerk: Wanneer uw apparaat niet is verbonden met het netwerk/server, worden de gegevens van de uitschakelvolgorde niet vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat Blackline Live uw apparaat herkent als ingeschakeld en operationeel, waardoor uw check-in wordt geregistreerd als gemist.
  • Bridge uitschakelen voordat u G7x uitschakelt: Als u bridge uitschakelt voordat u G7x uitschakelt, wordt de verbinding tussen G7x en het netwerk/server onderbroken. Als er een onderbreking is of geen verbinding met het netwerk/de server wanneer een check-in moet plaatsvinden, leidt dit tot een gemiste check-in.
  • G7c of G7x onbeheerd achterlaten wanneer de check-in moet plaatsvinden.

WAT JE MOET DOEN ALS JE EEN CHECK-IN HEBT GEMIST OMDAT JE BENT AFGESLOTEN ZONDER VERBINDING OF OMDAT JE NIET GOED BENT AFGESLOTEN:

1. Schakel uw apparaat uit als het nog niet volledig is uitgeschakeld. Als uw apparaat G7x is, moet u ook de G7 Bridge uitschakelen.
  2. Als uw apparaat G7x is, zet u de G7 Bridge aan.
  3. Zet uw toestel aan.
  4. Wanneer het lampje van het apparaat ononderbroken groen brandt, gaat u verder met de onderstaande stappen.

WAT U MOET DOEN ALS U EEN CHECK-IN HEBT GEMIST OMDAT U UW TOESTEL ONBEHEERD HEBT ACHTERGELATEN OF GEEN VERBINDING MEER HEBT:

• Voor gemiste check-ins: Check vroeg in als je weet dat je in een gebied komt waar geen connectiviteit is.
  • Voor verloren connectiviteit: Als uw apparaat verbonden is met het netwerk/de server (aangegeven door een continu groen lampje bovenaan uw apparaat), kunt u een bericht "Vals alarm" of "Probleem opgelost" verzenden vanaf uw apparaat om aan te geven dat er geen probleem is.
    OPMERKING: Een knipperend groen lampje geeft aan dat uw toestel niet is verbonden met het netwerk/de server. U kunt geen bericht verzenden als het toestel niet is aangesloten.

Zorg ervoor dat het apparaat zich in een open omgeving bevindt zonder obstructies die het signaal kunnen belemmeren, zoals betonnen muren. Plaats uw apparaat buiten op een open plek. Controleer voor G7x of G7 Bridge online is en of u niet te ver van Bridge bent verwijderd.

Hoe kan ik een apparaat aan een teamlid toewijzen?

WAT JE NODIG HEBT VOORDAT JE EEN APPARAAT TOEWIJST:

Om teamleden te maken en te bewerken, hebt u toegang nodig tot de groep Alle apparaten.

Wanneer u een profiel van een teamlid aanmaakt in het Blackline Live-portaal, bepaalt u of het teamlid een "Contactpersoon" of een "Accountgebruiker" zal zijn. "Contactpersonen" hebben geen toegang tot Blackline Live, terwijl "Accountgebruikers" dat wel hebben.

HOE MAAK JE EEN TEAMLID PROFIEL AAN:

1. In Blackline Live, selecteer Menu > Teamleden.
    OPMERKING: Teamleden staat onder de kolom Functies.
  2. Selecteer TOEVOEGEN TEAM LID, aan de rechterkant van het scherm.
  3. Kies een van de volgende:
    • Contact indien het teamlid geen toegang nodig heeft tot het Blackline Live portaal
    • Accountgebruiker indien het teamlid toegang tot Blackline Live portaal nodig heeft
  4. Kies NEXT.
  5. Voer de gegevens van het teamlid in de juiste velden in
  6. Als u in stap 3 Accountgebruiker selecteerde, selecteert u ook de groepen waartoe ze toegang moeten hebben en stelt u de toegangsniveaus in die ze binnen deze groepen moeten hebben. Als u bijvoorbeeld wilt dat een teamlid alleen toegang heeft tot de weergave van een specifieke groep, selecteert u de groep en vervolgens selecteert u alleen weergave in de vervolgkeuzelijst van de groep.
  7. Scroll omlaag naar de onderkant van de pagina en selecteer TOEVOEGEN TEAM LID.

MIJN APPARAAT MAAKT GEEN VERBINDING EN/OF MIJN APPARAAT KNIPPERT. WAT BETEKENT DIT?

BEGRIP VAN G7C CONNECTIVITEIT:

Een knipperend groen lampje bovenaan de G7c geeft aan dat uw toestel niet met het netwerk is verbonden. Een geel waarschuwingsalarm op G7c waarschuwt u wanneer de netwerkverbinding is verbroken. Om het verbindingsverlies te bevestigen en het alarm te stoppen, houdt u de pijlen omhoog en omlaag ingedrukt.

G7c zal automatisch opnieuw verbinding maken met het netwerk zodra hij daartoe in staat is.

PROBLEMEN OPLOSSEN:

Om connectiviteitsproblemen op te lossen, probeert u het volgende:

• Verhuis naar een gebied met betere connectiviteit
  • Het apparaat uitschakelen

G7X CONNECTIVITEIT BEGRIJPEN:

Een knipperend groen lampje bovenin G7x geeft aan dat uw apparaat niet met G7 Bridge is verbonden, of dat G7 Bridge niet met het netwerk is verbonden. Een geel waarschuwingsalarm op G7x waarschuwt u wanneer de verbinding van uw apparaat is verbroken. Om het verbindingsverlies te bevestigen en het alarm te stoppen, houdt u de pijlen omhoog en omlaag ingedrukt.

G7'x verbinding met G7 Bridge kan onderbroken zijn als gevolg van het volgende:

• De afstand tussen uw G7x en G7 Bridge is groter dan 2 km.
  • Er kunnen zich obstakels of muren tussen uw G7x en G7 Bridge bevinden.
  • G7 Bridge heeft mogelijk de verbinding met het netwerk/de server verloren.

PROBLEMEN OPLOSSEN:

Om connectiviteitsproblemen op te lossen, probeert u G7x uit te schakelen en vervolgens G7 Bridge, en vervolgens G7 Bridge en G7x weer in te schakelen.

Mijn gasdetectie (of meting) geeft een negatieve waarde aan en/of geeft een alarm weer, maar ik bevind me in de frisse lucht. Wat moet ik doen?

Als u de G7c of G7x op nul stelt in een omgeving waar gas aanwezig is en vervolgens naar een ruimte met frisse lucht gaat, kan uw toestel een negatieve waarde weergeven. Om dit te corrigeren, moet u het toestel opnieuw op nul stellen wanneer u zich in een ruimte met frisse lucht bevindt.

Kan ik mijn toestel kalibreren met iets anders dan methaan?

KALIBREREN VAN UW MPS-SENSOR

De MPS-sensor kan een grote verscheidenheid van brandbare gassen detecteren en classificeren, maar moet worden gekalibreerd met methaan.

KALIBREREN VAN UW IR SENSOR

Blackline beveelt aan methaan te gebruiken bij de kalibratie van de IR-sensor om de nauwkeurigheid en flexibiliteit te waarborgen, maar de IR-sensor kan ook met andere koolwaterstoffen worden gekalibreerd.

WAARSCHUWING: U moet de beperkingen en de technologie volledig begrijpen wanneer u met andere koolwaterstoffen kalibreert.

Mijn bumptest of kalibratie is mislukt in G7 Dock. Wat moet ik doen?

OM EEN MISLUKTE BUMPTEST OF KALIBRATIE OP TE LOSSEN:

Als u het G7 Dock gebruikt om uw toestel te testen of te kalibreren en de test of kalibratie mislukt, controleer dan de instelling en verbinding van het G7 Dock om er zeker van te zijn dat het correct is ingesteld. Laat het toestel in G7 Dock na de mislukte bumptest totdat het menu van G7 Dock wordt geopend en selecteer vervolgens Kalibratie.

Als de bumptest of de kalibratie nog steeds mislukt, voer dan de volgende stappen uit:

1. Controleer of uw gasfles druk heeft in de fles. Als de psi laag is, kan dat de oorzaak zijn van de mislukte bumptest of kalibratie. Het kan zijn dat u uw cilinder moet omwisselen.
  2. Controleer de drukregelaar om te zien of u een drukregelaar hebt. Als de regelaar een open/dicht-klep heeft, is het een fixed-flow regelaar in plaats van een demand-flow regelaar. G7 Dock vereist een vraagstromingsregelaar voor functietests en kalibraties.
  3. Controleer of de concentratiewaarden op de cilinder overeenstemmen met de instellingen van G7 Dock.
  4. Controleer of de gasfles is aangesloten op de juiste inlaat van G7 Dock.
  5. Controleer de integriteit van de slang en of de slang stevig is aangesloten op G7 Dock en de cilinder.
  6. Zodra u hebt gecontroleerd of uw opstelling correct is, voert u een kalibratie uit.

Hoe kalibreer ik mijn vijf-gas patroon?

Op een vijfgaspatroon worden H2S en CO gecombineerd. Als u de kalibratie in G7 Dock uitvoert, hebt u een drukregelaar nodig. Als u de kalibratie handmatig uitvoert, hebt u een vast debietregelaar nodig.

Vraag-stroom-768x1010 Vast-Stroom-768x961
Vraagstromingsregelaar voor kalibratie in G7-dok Vaste-stroomregelaar voor handmatige kalibratie

HOE KALIBREERT U UW VIJF-GAS PATROON IN G7 DOCK:

Wanneer u een vijfgassensor kalibreert, moet u controleren of uw kalibratiegascilinder alle vijf gassen kan kalibreren. Als dat het geval is, voert u een gewone kalibratie uit. Als dat niet het geval is, hebt u een aparte cilinder nodig om de extra gassensor(en) te kalibreren. Deze extra cilinder moet op een aparte ingang van G7 Dock worden aangesloten om het vijfde gas te kalibreren.

Gebruik een druk-volumeregelaar, die eerst het viergas kalibreert en daarna de vijfde sensor.

1. Zet G7 aan.
  2. Plaats G7 in G7 Dock.
  3. Sluit het deksel tot het vastklikt.
  4. Druk op de G7 op de OK toets om het Hoofdmenu te openen.
  5. Druk op de pijltjestoetsen omhoog en omlaag van de G7 om te navigeren naar en Kalibratie te selecteren. G7 Dock zal de kalibratie uitvoeren. Het scherm van de G7 geeft aan of de kalibratie geslaagd of mislukt is en wanneer de G7 klaar is om uit het G7 Dock te worden verwijderd.

PROBLEMEN OPLOSSEN MET KALIBRATIE VAN VIJF GASPATRONEN IN G7 DOCK

Controleer of uw installatie correct is door de volgende stappen uit te voeren:

1. Controleer de concentratie op uw cilinders en zorg ervoor dat ze overeenkomen met de waarden in de configuratie van G7 Dock.
  2. Controleer of u een debietregelaar op aanvraag gebruikt.
  3. Controleer of uw cilinders op de juiste inlaten zijn aangesloten.
  4. Controleer uw slangen op beschadigingen of knikken.
  5. Controleer of u een beveiligde verbinding hebt.

HOE U UW VIJF-GAS PATROON HANDMATIG KUNT KALIBREREN

Gebruik alleen een drukregelaar met vast debiet. Zorg ervoor dat u een cilinder of cilinders hebt voor elk van de gassensoren van uw toestel.

1. Verwijder de kalibratiedop.
  2. Druk op de G7c/G7x op OK.
  3. Selecteer Gasopties > Kalibratie en plaats de detector in schone lucht.
  4. Bevestig de weergegeven waarden van het bereik.
  5. Bevestig dat alle sensoren op nul moeten worden gezet.
  6. Wanneer u het overspanningsgedeelte doet, schakelt u het selectievakje voor de extra sensor uit.
  7. Breng eerst het viergasmengsel aan (CO/H2S/LEL/O2).
  8. Wanneer de kalibratie van het viergas voltooid is, verwisselt u de regelaar met uw tweede cilinder.
  9. Voer gas toe wanneer daarom wordt gevraagd. Het scherm van de G7 geeft aan of de kalibratie geslaagd of mislukt is.

Hoe lang duurt het om firmware te downloaden?

Het downloaden van firmware kan tot 72 uur duren, afhankelijk van de verbinding van uw apparaat. Hoe beter de verbinding, hoe sneller het downloaden.

Waarom heeft mijn apparaat andere opties dan het apparaat van mijn collega?

Redenen waarom uw apparaat anders kan zijn dan dat van een collega zijn onder andere:

• Je hebt een andere configuratie
  • Je hebt verschillende sensoren
  • Uw apparaten kunnen verschillende firmwareversies hebben

Mijn toestel is zoekgeraakt of verloren. Kunt u me helpen het terug te vinden?

Als u uw apparaat kwijt bent, kunt u de laatst opgenomen locatie lokaliseren op het Blackline Live portaal.
OPMERKING: Alleen personen die zijn geconfigureerd als Accountgebruiker kunnen de volgende stappen uitvoeren in het Blackline Live-portaal. Als u bent geconfigureerd als Contactpersoon en geen toegang hebt tot het Blackline Live-portaal, vraag dan een Accountgebruiker om u te helpen.

HOE U UW APPARAAT KUNT LOKALISEREN VIA HET BLACKLINE LIVE PORTAAL:

1. In het Blackline Live portaal, selecteer Kaarten, links bovenaan de hoofdpagina.
  2. Voer uw apparaatnummer in het veld Zoeken in en selecteer dan Zoeken. De laatst geregistreerde locatie van uw toestel wordt op de kaart weergegeven. Als uw toestel met het netwerk is verbonden, zal het toestelicoontje op de kaart blauw zijn. Als uw toestel niet met het netwerk is verbonden, is het toestelpictogram grijs en wordt de laatst gepingde locatie van uw toestel weergegeven.
    OPMERKING: De locatie van uw apparaat kan ook worden bekeken in het Blackline Live-portaal door te zoeken naar uw apparaat en vervolgens Lokaliseer eenmaal of Continu lokaliseren te selecteren.

IK HEB MIJN APPARAAT AANGESLOTEN OP DE LADER EN DE STEKKER IN HET STOPCONTACT GESTOKEN, MAAR ER VERSCHIJNT NIETS OP HET SCHERM EN HET RODE LAADLAMPJE BRANDT NIET. WAT BETEKENT DIT?

Als de batterij van uw toestel volledig leeg was voordat u de lader aansloot en in het stopcontact stak, kan het tot 15 minuten duren voordat de batterij voldoende is opgeladen om het beeldscherm van stroom te voorzien.

Als het rode lampje niet gaat branden wanneer het apparaat op de lader is aangesloten en de stekker in het stopcontact zit, is de lader niet goed vastgemaakt aan het apparaat. Mogelijk moet u de verbinding controleren en opnieuw proberen aan te sluiten. Als het apparaat en de oplader goed zijn aangesloten, gaat het rode oplaadlampje branden.