G7 en G7 EXO Gas Sensor Bump Testing and Calibration Order

Bijgewerkt: 25 oktober 2022

Dit artikel beschrijft de volgorde waarin u uw G7 en G7 EXO gassensoren moet testen of kalibreren. U kunt naar dit artikel verwijzen wanneer u uw G7 of G7 EXO handmatig bumptest of kalibreert en wanneer u uw G7 bumptest of kalibreert met behulp van G7 Dock.

Bepaling van de G7 en G7 EXO gassensor bumptest en kalibratieopdracht

Bij het testen en kalibreren van de G7 en G7 EXO moet u, om kruisgevoeligheid van sensoren te voorkomen, rekening houden met de volgorde waarin u uw gassensoren test. De gasvolgorde die u kiest hangt af van de gassensoren waarmee uw apparaat is uitgerust, en of u enkele gas- of combinatiegascilinders gebruikt.

Blackline Safety raadt u aan de volgende stroomdiagrammen te gebruiken om de volgorde te bepalen waarin u uwgassensoren gaat bumptesten of kalibrerenin

BELANGRIJK: De aanbevolen volgorde is dezelfde, of u uw G7 nu handmatig stoottest en kalibreert of het G7 Dock gebruikt.

OPMERKING: G7 Dock zal uw toestel testen en kalibreren in dezelfde volgorde als de gasinlaten, beginnend bij inlaat 1 en eindigend bij inlaat 4. Indien uw G7 Dock zo is geconfigureerd dat uw bumptest of kalibratievolgorde verschilt van de stroomdiagrammen hieronder, moeten uw G7 Dock-gasinlaten opnieuw geconfigureerd worden zodat ze overeenstemmen met de volgorde die in de stroomdiagrammen voor de gasvolgorde wordt beschreven.

g7-kalibratie-bump-test-order-v2

Gebruik van de stroomdiagrammen voor gasbestellingen

Om uw gassensoren te testen of te kalibreren met behulp van de gas volgorde stroomdiagrammen:

1. Identificeer de gassen die u moet testen of kalibreren.
  2. Controleer naar welk gasbestelschema (enkele gascilinder of combinatiegascilinder) u moet verwijzen.
  3. Bepaal de volgorde waarin u uw gassen moet testen door de gassensoren die u aan het testen bent te vergelijken met de volgorde die wordt aangegeven in het juiste gasvolgorde stroomschema.

OPMERKING: G7 Dock zal uw toestel testen en kalibreren in dezelfde volgorde als de gasinlaten, beginnend bij inlaat 1 en eindigend bij inlaat 4.
  4. Bumptest of kalibreer elk gas in de volgorde van het stroomschema.

BELANGRIJK: Test of kalibreer uw apparaat altijd met behulp van kalibratiegasconcentraties die geschikt zijn voor uw G7-configuratie. Voor meer informatie over het configureren van kalibratiegasconcentraties raadpleegt u de Blackline Live ondersteuningspagina's.

Volg altijd de aanwijzingen op uw G7 omervoor te zorgen dat de testtijden en het debiet van de procedure geschikt zijn voor het gas dat u test.

Volg altijd de aanbevelingen van Blackline voor het configureren van uw G7 Dock gasinlaten. Bijvoorbeeld, in het geval dat Cl2- en NH3-sensoren op dezelfde cartridge zitten, sluit u de Cl2-gasfles aan op inlaat 1, en NH3 op inlaat 2. Raadpleeg voor meer informatie de technische gebruikershandleiding van het G7 Dock.