Gasregelaars

Bijgewerkt op 28 april 2022

Wat is een gasregelaar?

Gasregelaars zijn een accessoire dat op een gasfles wordt bevestigd. Zij regelen de hoeveelheid gas die uit de cilinder stroomt. OPMERKING: Er zijn vele soorten regelaars. De hieronder afgebeelde zijn verkrijgbaar bij Blackline Safety.

Debietregelaars op aanvraag

vraag-stroom-regelaar

Wat is een debietregelaar?

debietregelaars op aanvraag hebben een on-demand debiet, waarbij gas wordt doorgelaten wanneer dat nodig is.

Waarvoor wordt een debietregelaar gebruikt?

Regulatoren op aanvraag worden gebruikt met docking stations, zoals G7 Dock. Deze regelaar laat alleen gasstroming toe wanneer dit door het dok wordt vereist.

Vaste debietregelaars

Wat is een vaste debietregelaar?

Regelaars met een vast debiet hebben een vast debiet waarbij het gas met een vaste snelheid uit de tank stroomt. Deze regelaars hebben een knop om de gasstroom manueel te starten en te stoppen.

Waarvoor wordt een vaste debietregelaar gebruikt?

Vaste debietregelaars worden gebruikt voor gaskalibraties en functietests zonder een G7 Dock. De gebruiker start en stopt de gasstroom handmatig door aan de knop te draaien, waardoor een constante en gestage hoeveelheid gas op een toestel kan worden toegepast.

Hoe sluit ik een gasregelaar aan op een gasfles?

1. Controleer of de inlaatsteel van de gasregelaar en de uitlaatkraag van de gasfles schoon zijn en geen vuil bevatten.
  2. Controleer of de o-ring goed op de inlaatsteel van de gasregelaar zit.

gas-cylinder-gas-regelaar-schema
  3. Bij vaste debietregelaars moet u ervoor zorgen dat de regelknop van de gasregelaar in de gesloten stand staat.
  4. Plaats de hals met schroefdraad van de inlaatsteel van de gasregelaar in de uitlaatkraag van de gasfles en schroef de gasregelaar op zijn plaats (met de wijzers van de klok mee).

OPMERKING: Om schade aan de cilinder en de drukregelaar te voorkomen, mag de verbinding niet te strak worden aangedraaid. Een handvastzittende verbinding is voldoende om de drukregelaar aan de cilinder te bevestigen.

gas-cylinder-gas-regelaar-sequentie

Hoe sluit ik slangen aan op een gasregelaar?

1. Controleer of het uitlaatpijpje en de leidingen van de gasregelaar schoon zijn en geen vuil bevatten.
  2. Om de slang aan de regelaar te bevestigen, plaatst u het uiteinde van de slang boven op de uitlaatmond van de gasregelaar en drukt u de slang stevig over de mondstuk naar beneden.

OPMERKING: Duw de slang zo ver mogelijk over het uitlaatmondstuk om er zeker van te zijn dat er geen lekken zijn en dat de slang tijdens het gebruik niet van de regelaarsteel kan losraken.

gasregelaar-tubeing-sequentie

We zijn hier om te helpen.

Als u vragen hebt over gasregelaars, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons klantenserviceteam.