Handmatig bumptesten van G7 met meerdere gascilinders

Geschreven door Carmen Bronsch | April 30, 2019

Bijgewerkt: 16 juni 2022

Als u niet beschikt over één gascilinder met het volledige gasmengsel om uw G7-apparaat aan bumptests te onderwerpen, hebt u meerdere gascilinders nodig om deze tests op de verschillende sensoren uit te voeren.

Om G7 met meerdere gasflessen te testen:

1. Bepaal de gasvolgorde waarin u uw gassensoren moet bumptesten.

Raadpleeg voor meer informatie over het bepalen van de bumptestvolgorde voor gassensoren ons ondersteuningsartikel over debumptest- en kalibratievolgorde voorG7-gassensoren.
  2. Open het hoofdmenu op uw toestel door op OK te drukken.
  3. Ga naar Gas opties met de pijlen omhoog en omlaag en druk op OK.

4. Ga naar Bump test met de pijlen omhoog en omlaag en druk op OK.

5. Wanneer daarom wordt gevraagd, selecteert u ja om de bumptest te starten.

De G7 voert een zelftest uit van zijn lichten, geluiden, trillingen en omgevingsgeluid voordat het scherm Sensoren selecteren wordt geopend.

6. Selecteer de gassensor(en) die u wilt testen aan de hand van uw gasbestellijst om er zeker van te zijn dat u de bumptests in de juiste volgorde uitvoert, en wis alle sensoren die niet overeenkomen met het gascilindermengsel dat u gebruikt.

7. Selecteer Start hobbel door op OK.

8. Pas het juiste gasmengsel toe wanneer G7 u dat op het scherm vraagt.

Wanneer G7 klaar is met het testen van uw geselecteerde sensor(en), verschijnen de sensoren die u eerder hebt gewist op het scherm.
  9. Wanneer uw G7 u dit vraagt, schakelt u uw gas uit, drukt u op OK en volgt u de instructies op het volgende scherm.
  10. Om de volgende sensor aan een bumptest te onderwerpen, herhaalt u stap 6 tot en met 9 tot alle sensoren aan een bumptest zijn onderworpen.